Австрійські кіноновинки покажуть в Києві: відносини із землею та кохання

image
9 Квітня 2019, 18:40
Поділитися:

8-й щорічний фестиваль «Тиждень австрійського кіно» стартує в Києві 11 квітня. Подія відбудеться у рамках Двостороннього Року культури, що покликаний зблизити креативний потенціал України та Австрії, дати змогу краще зрозуміти культурний простір одне одного.У цьому році до програми ввійшли три повнометражних фільми, а також традиційна добірка короткометражок від фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA.

Відкриє фестиваль романтична комедія «Машина любові» Андреаса Шміда. У центрі сюжету – кохання секс-працівника та інструкторки з водіння. Учасник музичного дуету Георгій втрачає друга і напарника. Без гроша в кишені та даху над головою він вирішує стати жиголо і спати з жінками за гроші.
Коли: 11 квітня о 20.00, 15 квітня о 19.00


Історична драма «Анджело», події якої розгортаються у Відні початку XVIII століття, розповідає про африканського хлопчика-раба. Він потрапляє під опіку графині: вона вирішує хрестити його і дати йому освіту. Одну з головних ролей у фільмі виконала зірка італійського кіно Альба Рорвахер («Счастливий Лазар», «Ідеальні незнайомці»). Стрічка Маркуса Шляйнцера була відзначена національною премією Austrian Film Award за найкращі костюми, грим та роботу художника-постановника.
Коли: 13 квітня о 19.00


Стрічка «Земля» – нова робота титулованого австрійського документаліста Ніколауса Ґейрхальтера, лауреата Європейської кіноакадемії. У фільмі режисер досліджує відносини людства із земною корою: люди приймають існування землі як належне; вона здається непорушною. На думку Ґейрхальтера, якщо розглядати нашу планету як організм, то її кора – всього 40 кілометрів завтовшки – найбільш вразливий її орган. «Земля» була вперше представлена публіці в програмі «Форум» Берлінського кінофестивалю, де удостоїлася премії екуменічного (християнського) журі.
Коли: 12 квітня о 19.00


Також на гостей «Тижня австрійського кіно» чекає традиційна добірка найкращих медіаробіт міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA. Кіноогляд щорічно проходить в австрійському місті Лінц і презентує передові візуальні технології.
Коли: 14 квітня о 19.00

Де: кінотеатр Київ, вул. Вел. Васильківська, 19
Вартість квитків: 100 грн.

Нагадаємо, в київських кінотеатрах покажуть литовське кіно: вхід вільний

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ