Австрія надасть допомогу пологовому відділенню Борисполя

image
1 Грудня 2022, 18:11
Поділитися:

Бориспільське пологове відділення приймає породіль з усього району, в тому числі з Переяслава та Яготина. Із початку року бориспільські лікарі прийняли вже 600 пологів. При цьому відділення розміщене в будівлі інфекційного корпусу, адже власне приміщення непридатне для використання через аварійний стан.

Під час візиту до Борисполя посла Австрії в Україні Арада Бенкьо високому гостю показали реанімаційну палату для немовлят. Вона гарно оснащена, але спеціальних апаратів для підтримки дихання недоношених дітей не вистачає, а от кількість передчасних пологів, на жаль, зростає. У відповідь посол попросив надати йому список обладнання з орієнтовною вартістю кожної одиниці. Він порадив оформити перелік у вигляді офіційного листа, щоб спробувати отримати необхідне через австрійські державні структури.

«Невдовзі я буду виступати у Відні на засіданні ротарі-клубу (ротарі — глобальна мережа громадських добровольців, членами якої є 1,2 млн лідерів бізнесу та представників професійної еліти з усього світу — ред.). Я надам цей перелік представникам клубу і, можливо, хтось із них також захоче долучитися до допомоги», — зазначив посадовець.

Під час зустрічі Бориспільський міський голова Володимир Борисенко також підняв тему будівництва нового корпусу пологового відділення. За його словами, самотужки, за кошти міського бюджету, Бориспіль таке будівництво зараз не потягне. Тому місто сподівається на допомогу.

Після війни кошти держави переважно будуть направлятися на відбудову постраждалих від війни районів. Але в області запевняють, що галузь охорони здоров’я обділеною не залишиться.

«Усе, що пов’язано з питаннями жіночого здоров’я, пологів, народження дітей — особливе питання. Але у сучасному світі лікарня повинна бути фінансово спроможною. Відповідно до вимог НСЗУ, пологове відділення має приймати не менше 300 пологів на рік. Тому ми будемо будувати модель, яка б задовольнила усі громади. Можливо, в області функціонуватиме менше пологових будинків, але вони будуть дійсно сучасними та зможуть забезпечити всі потреби мам і дітей», — зазначив заступник голови Київської обласної військової адміністрації Віталій Власюк.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама