Авіакатастрофа у Броварах: у лікарнях залишаються 16 постраждалих, шістьох відправлять лікуватися за кордон

Авіакатастрофа у Броварах: у лікарнях залишаються 16 постраждалих, шістьох відправлять лікуватися за кордон
19 Січня 2023, 15:49
Поділитися:

Внаслідок трагедії у Броварах у лікарнях залишаються 16 людей, шестеро з яких діти. Інші – отримують лікування амбулаторно.

Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

“Родинам загиблих буде виділена матеріальна допомога. Місце падіння гвинтокрилу розчищене від уламків. Найближчим часом у пошкодженому будинку будуть відремонтовані вікна та двері. Дітям із пошкодженого садку організовують навчання в сусідніх дошкільних закладах, враховуючи побажання батьків”, – написав Кулеба.

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак в ефірі національного телемарафону уточнила, що після трагедії частину постраждалих госпіталізували до лікарні Броварів, а частину перевели до Київського опікового центру.

Вони найважчі та найскладніші, але ніхто з них не перебуває ні в критичному, ні в загрозливому стані. Вони отримують повноцінне лікування, визначене протоколом. Ми готуємо шість пацієнтів із опікового центру – це діти та дорослі – для подальшого лікування за кордоном, – уточнила Микичак.

Нагадаємо, що вчора у Броварах на дитячий садочок впав гелікоптер, в якому перебувало 9 людей, зокрема керівництво Міністерства внутрішніх справ України: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Також у гелікоптері були заступниця керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк, керівник одного з управлінь Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Михайло Павлушко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький та члени екіпажу: інструктор Олександр Василенко, пілот Костянтин Коваленко та бортовий механік Іван Касьянов.

Усього, за даними рятувальників, загинули 14 людей, зокрема одна дитина. Також постраждали 25 людей, серед них 11 дітей. Мер Броварів Ігор Сапожко оголосив 19-21 січня днями жалоби у громаді.

У поліції зазначали, що керівництво МВС прямувало у відрядження до однієї з гарячих точок.

Наразі СБУ розглядає три причини падіння гелікоптера: порушення правил польоту, технічна несправність вертольота, умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua