Аварійні дерева в Ірпені або куди звертатися, якщо впало дерево

image
17 Серпня 2021, 09:43
Поділитися:

Питання аварійних дерев в Ірпені не нове. Щоразу після сильного дощу та поривистого вітру, старі повалені дерева зупиняють рух транспорту, лягають на проїжджі частини і електромережі.
Редакція «04597» розповідає, куди ірпінчанам телефонувати у такій ситуації? 
Як зауважує керівниця КП “Управління благоустрою міста” Юлія Прибилилова, усі дерева на приватній ділянці, це лише відповідальність власника, а саме: стан дерев, аварійність,  зрізання аварійного дерева, або його падіння. 
«Доглядати і зрізати дерева на своїй території має сам власник, або наймає інших це зробити. Наприклад, КП “Управління благоустрою міста” обслуговує безкоштовно,  тільки комунальні ділянки. Все інше, це платна послуга. Заява, документи власника ділянки, договір, оплата, робота»,- зауважує Прибилова.

«Такі фрази недоречні: “У мене нема грошей, я написала заяву зробіть мені безкоштовно”, “Вам что жалко? Помогите”, “Дерева не мої, я їх не садив”, “А я не знав”, “А мені сказали, що Ви і так зробите”. Не чекайте, а вирішуйте вчасно питання якщо дерево аварійне, в зв’язку з тим, що юридично саме власник буде нести відповідальність при його падінні»,- підсумовую керівниця благоустрою міста.
Пам‘ятайте, що видалення аварійних дерев на власній ділянці не потребує жодного узгодження при умові, якщо це дерево не пошкодить лінії електропостачання або газопостачання. Але, якщо гілки можуть пошкодити комунікації, варто звернутися до відповідної організації, щоб їх знеструмили на час проведення робіт.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: В Ірпені відкрився мотузковий парк
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua