Артур Шкроб прокоментував події біля Юркового озера: «Це не має зупинити нас донатити на ЗСУ»

Артур Шкроб прокоментував події біля Юркового озера: «Це не має зупинити нас донатити на ЗСУ»
28 Вересня 2024, 13:07
Поділитися:

Ситуацію із «гуманітаркою», виявленою біля Юркового озера в кінці вул. Коцюбинського, що лежить там просто неба та псується, замість бути переданою на потреби ЗСУ, прокоментував 27 вересня під час прямого ефіру на комунальному каналі ТРС «Бориспіль» керівник батальйону патрульної поліції м. Бориспіль Артур Шкроб.

Він зауважив, що теж, як і багато бориспільців, шокований побаченим, адже, наприклад, ті ж буржуйки, знайдені біля занедбаної бази відпочинку, неодноразово були серед потреб поліцейських, що зараз перебувають на службі в ЗСУ. Також Артур Шкроб подякував небайдужим бориспільцям, які виклали відео в соціальних мережах, чим надали справі розголосу, що дало змогу поліції «побачити цю історію». Він пояснив, що просто так заїхати на чужу територію патруль не міг, адже приватна власність є недоторканою, але патрульні відразу приїхали та викликали слідчих після публікації у соцмережах. 

«Наразі тривають слідчі дії. Вчора протягом цілого дня слідчі районного управління поліції складали описи всього, знайденого на території. Потім будуть з’ясовувати, хто господар, хто мав доступ, хто те все залишив, щоб знайти винних та в подальшому притягнути їх до відповідальності. Ми забезпечуємо охорону громадського порядку, адже розуміємо, що це питання досить болюче для суспільства. Те, що ним займаються правоохоронці, може означати (і я на це сподіваюся), безальтернативну відповідальність для винуватців. Я теж дотримуюсь тези, що все це є неприпустимим у той час, коли комусь катастрофічно не вистачає турнікетів, медикаментів, засобів гігієни, харчування і чогось іншого, хтось дозволяє собі таку поведінку. Але в Україні діє принцип презумпції невинуватості, тобто ми не можемо говорити, що хтось у чомусь винен, поки інше не доведено в судовому порядку. Подія має серйозний резонанс, тому поступово буде висвітлюватися все, щоб громада була в курсі», — запевнив Артур Шкроб.

На питання щодо перенаправлення знайдених товарів та медикаментів на потреби військових він зазначив, що ті, хто будуть займатися справою (керівник РУП, суддя чи прокурор), зможуть у межах чинного законодавства приймати такі рішення, якщо вони будуть доцільними. Адже, наприклад, деякі продукти та медикаменти вже зіпсовані. 

Також керівник патрульної поліції наголосив, що вказані дії є неприпустимими, тому покарання стане маркером та сигналом для інших потенційних зловмисників.

«З першого дня повномасштабного вторгнення були люди, які намагалися нажитися на подіях та ситуації, що склалася. Ми неодноразово виявляли осіб, що хотіли нажитися на транспортуванні, здаванні в оренду помешкань, які не існують, коли ми здійснювали евакуацію з м. Бориспіль, на будь-чому. Це стара народна мудрість, що для когось війна є годувальницею. Але важливо, щоб такі події не змусили нас зупинитися. Давайте дамо невелику паузу слідчим та процесуальним керівникам, щоб вони змогли надати правову оцінку тому, що відбулося, а свій гнів та роздратування направимо на ймовірних злочинців. Іншу частину своєї енергії давайте направимо на донати тим фондам і тим волонтерам, яким ви довіряєте. Важливо не забувати, що донатити потрібно далі. (…) Волонтерський рух не закриває великий відсоток потреб війни. Є речі, які Міноборони чи Генштаб не можуть швидко закупити і направити на місця, або якісь індивідуальні потреби. І тут на поміч приходять українські волонтери. Саме тому варто продовжувати донатити. Кожен на своєму місці, де б ми не були, ми всі маємо бути залучені у війну, у той чи інший спосіб», — підсумував Артур Шкроб. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама