Архівний відділ Києво-Святошинської райдержадміністрації отримав нове приміщення

image
11 Грудня 2020, 16:10
Поділитися:

Сьогодні, 11 грудня, директор Державного архіву Київської області Соф`я Каменєва  разом з головою Києво-Святошинської райдержадміністрації  Миколою Ляшенко таначальником архівного відділу Києво-Святошинської райдержадміністрації Дмитром Яворським урочисто відкрили оновлений архівКиєво-Святошинського району.

Це приміщення площею понад 250 м²  повністю відповідає  вимогам щодо зберігання документів Національного архівного фонду України, обладнано 75 додатковими  новими стелажами, 200 архівними картонажами, засобами пожежної та охоронної безпеки.

Раніше архівний відділ Києво-Святошинської райдержадміністрації знаходився у тісному непристосованому приміщенні садочка «Намистинка» міста Вишневого, а зараз він отримав зручне просторе приміщення на першомуповерсі адміністративної будівлі за адресою: м. Київ, вул. Янтарна, 12, і готовий приймати архівні документи від органів державної влади, місцевого самоврядування, установ, підприємств і організацій району.

Директор державного архіву Київської області Соф’я Каменєва подякувала голові Києво-Святошинській райдержадміністрації Миколі Ляшенку та його команді за конструктивне і оперативне вирішення питання забезпечення архіву відповідним приміщенням, яке не зрушувалося з місця вже понад десять років. «Архівний відділ Києво-Святошинської райдержадміністрації, який зберігає майже 26 тисяч справ, за своєю площею став самим великим архівом на Київщині. Це питання набуває особливої актуальності під час реформи децентралізації, коли сільські, селищні, міські ради повинні передати свої документи в архів для подальшого зберігання, яке гарантовано державою», – зазначила директор обласного архіву. 

Голова Києво-Святошинської райдержадміністрації Микола Ляшенко подякував керівникам органів місцевого самоврядування та всім хто допомагав у облаштуванні районного архіву. «Разом ми зробили дві добрі справи: діти Вишневого отримають місця в садочку (додатково п’ять нових груп діток та спортзал), архівний відділ – комфортні умови для роботи і прийому людей», – зазначив Микола Ляшенко.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація