Архітектори здатні та готові розробити програму відновлення населених пунктів України

image
17 Березня 2022, 12:00
Поділитися:

17 марта 2022 г. 11:39

Архітектори здатні та готові виконати Указ Президента Володимира Зеленського по написанню Програми відбудови України, національного відродження територій та відновлення населених пунктів – “Український ренесанс”.

Про це, повідомляє KV, на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-заступник головного архітектора Києва, член Української академії архітектури Віктор Глеба.

З його слів, просто зараз необхідно почати планування управлінських процесів. Тому він пропонує очільнику Мінрегіону Олексію Чернишову та його заступнику Наталії Козловській, Міністерству цифрової трансформації (міністр Михайло Федоров) та народному депутату – головы партыъ “Слуга народу” Олені Шуляк невідкладно зробити наступні кроки.

в Телеграм

1. Долучити до написання Програми, крім працівників міністерства розвитку громад і територій, фахівців галузі, експертів, архітекторів.

2. Розробити нову структуру цієї Програми на основі нових реалій державного управління у військовому стані.

3. Визначити основні принципи, підходи, механізми, які планується використати при написанні Програми.

4. Оприлюднити статистику кількісних показників зруйнованих об’єктів інфраструктури у населених пунктах та за їх межами.

5. Створити при Мінрегіоні Моніторинговий центр і нанести на картографічні матеріали локації руйнувань для масштабування проблем руйнування соціально-економічної інфраструктури.

6. Залучити діючих та колишніх головних архітекторів міст та їхніх заступників до написання Програми.

7. На прикладі Чернігова та Ірпеня підготувати алгоритм моделювання процесів та механізмів відбудови великих і малих міст України.

8. Провести zoom наради з громадськістю, створити центр взаємодії архітекторів для вироблення спільної Стратегії Українського відродження (ренесансу).

9. Підготувати роз’яснення від регулятора розвитку громад в питаннях Цивільного захисту населення (а це один з розділів містобудівної документації).

Враховуючи вищенаведене, готовий долучитись з іншими фахівцями галузі до роботи міністерства на громадських засадах.

Фото: скріншот відео полку “Азов”

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона