Аптека №24 в лікарні: конфлікт адміністрацій чи рейдерське захоплення?

image
4 Червня 2019, 10:20
Поділитися:

Залишається невизначеною доля аптечного пункту від міської комунальної аптеки, розташованого майже 40 років на території Бориспільської лікарні інтенсивного лікування, що нині зачинений через не продовження договору оренди приміщенні.

3 червня плановій нараді Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук повідомив, що особисто зустрічався з приводу подальшої роботи аптечного пункту на території лікарні з головою районної ради В’ячеславом Байчасом.

«Байчас сказав мені, що в лікарні буде ремонт. На питання – чому не закривають всі аптечні заклади, які діють на території лікарні, відповіді я не отримав. Головний лікар Олександр Щур сказав, що пункт закрили, тому що там працюють контролюючі органи. Важко домовлятися, коли чуєш різні відповіді. Я ніколи не вступав в протистояння з районною владою, але коли бізнесові інтереси переважають над здоровим глуздом, це є неприпустимим. Зараз у лікарні 6 аптечних пунктів, всі вони комерційні. Якщо наша  комунальна аптека бере участь у всіх соціальних програмах на 99,9%, то ці пункти участі в них не беруть. Чому враховуються саме їхні інтереси — здогадайтеся самі», — прокоментував мер. Також Федорчук підкреслив, що із боку міської влади ініціативи роздувати конфлікт інтересів із районною владою не було і не може бути.

Директор КП «Бориспільська аптека №24» Олена Хомич звернулася до депутатів міської ради з проханням захистити заклад.

«Це рейдерське захоплення. Наш аптечний пункт знаходиться на території лікарні понад 40 років. Там нині працювало 9 осіб, які залишаться без роботи. Це один з найбільш прибуткових підрозділів нашої мережі, за рахунок якого ми дотуємо аптечні пункти в селах. До мене вже звертаються голови сільських рад з запитаннями, що робити з цими пунктами. Якщо в нас заберуть підрозділ у лікарні, доведеться закривати аптека в селах», — сказала керівник.

Міський голова повідомив, що керівництво комунальної аптеки №24 звернулося до правоохоронних органів щодо вчиненого самоуправство з боку районної влади, і запевнив, що особисто захищатиме інтереси комунального закладу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама