Апеляційна палата ВАКС скасувала закриття справи експрокурора, який заволодів 8 кг золота

image
27 Січня 2023, 17:49
Поділитися:

27 січня 2023 г. 17:45

Сьогодні, 27 січня 2023 року, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) скасувала закриття справи за обвинуваченням колишнього прокурора місцевої прокуратури Києва у заволодінні понад 8 кг золота. Справу скеровано на новий розгляд до ВАКС.

Про це, як передає KВ йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та скасувала ухвалу суду першої інстанції від 13.12.2022 (з окремою думкою однієї судді) щодо закриття кримінального провадження та скерувала на новий розгляд обвинувальний акт за обвинувачення прокурора у заволодінні 8 кг золота вартістю понад 11 млн грн шляхом зловживання службовим становищем та підробленні службових документів”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У САП нагадали, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор місцевої прокуратури Києва відповідно до наказу про відрядження був залучений до складу групи прокурорів Генеральної прокуратури. Використовуючи надані повноваження, прокурор підробив процесуальні документи та незаконно заволодів 8 кг золота, що було попередньо вилучено ним під час обшуку.

“Проте у ході судового розгляду, окремі судді в колегії ухвалили рішення про закриття справи, мотивуючи своє рішення незгодою із ухвалою ВАКС про продовження строку досудового розслідування, постановленою під час досудового розслідування. Суд дійшов висновку, що це рішення нібито не породжує правових наслідків, та закрив провадження за закінченнями відповідних строків слідства”, – повідомили в прокуратурі.

Прокурори оскаржили це рішення до суду апеляційної інстанції.

Апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора в повному обсязі та скерував справу на новий розгляд до ВАКС.

Нагадаємо, у серпні 2022 року правоохоронці повідомили про підозру колишньому прокурору однієї з місцевих прокуратур Києва. За даними слідчих чоловік привласнив 8 кілограмів золота вартістю 11 мільйонів гривень.

Читайте: САП відправила до суду експрокурора, який незаконно заволодів 8 кг золота

Фото: САП

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона