Антимонопольний комітет вчергове оштрафував “Київтранспарксервіс” за необґрунтовані ціни на парковку

image
16 Жовтня 2023, 16:48
Поділитися:

16 жовтня 2023 г. 16:46

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вчергове оштрафував комунальне підприємство “Київтранспарксервіс” за необгрунтовані тарифи, встановлені в умовах відсутності конкуренції на ринку паркування у столиці.

Про цеKВ дізналася з повідомлення на сайті АМКУ 16 жовтня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“КП “Київтранспарксервіс” скористалося монопольним становищем під час формування калькуляції вартості паркування в Києві, а Київська міська військова адміністрація це порушення “легітимізувала” – такий висновок зробила Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету (ТАК АМКУ) на своєму сьогоднішньому засіданні”, – сказано в релізі АМКУ.

ТАК АМКУ встановила, що “Київтранспарксервіс” займає монопольне становище в межах Києва та розраховує тарифи, виходячи з обсягу власних видатків. Але в Антимонопольному комітеті вважають аргументи столичних паркувальників при встановленні тарифу на паркування в розмірі 35 гривень за годину в першій зоні (25 та 5 грн – у другій та третій відповідно) безпідставними (“відсутнє документальне підтвердження розрахованого розміру по зазначеним статтям затрат”).

Слідкуйте за “КиївВладою” в ТелеграмПодписаться

Тимчасова адміністративна колегія АМКУ “визнала порушення законодавства про захист економічної конкуренції і з боку КП “Київтранспарксервіс”, і з боку Київської міської військової адміністрації” й наголосила, що КП зловживає монопольним (домінуючим) становищем на ринку надання послуг з користування відведеними майданчиками для платного паркування транспортних засобів на вулицях і дорогах Києва та призводять до ущемлення інтересів споживачів. А дії КМВА зі встановлення паркувального тарифу, кажуть в АМКУ, “порушують законодавство про захист економічної конкуренції, легітимізуючи порушення, вчинене комунальниками”.

За результатами розгляду, ТАК АМКУ оштрафувала КП “Київтранспарксервіс” на 3 млн 300 тис. гривень та зобов’язала комунальників та КМВА припинити правопорушення. Це вже другий подібний штраф за місяць жовтень, а крім того, АМКУ вже штрафував згадане КП раніше, наприклад, торік у серпні.

Читайте: КП “Київтранспарксервіс” та КМДА порушили закон під час формування та затвердження тарифів на паркування у столиці, – АМКУ

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона