Антон Довгопол – про посилення карантинних обмежень в Ірпінській громаді (відео)

image
2 Квітня 2021, 19:32
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Чому в Ірпінській громаді необхідно запроваджувати додаткові карантинні обмеження на період із 5 по 9 квітня, пояснює директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня» Антон Довгопол:

«Якщо ми беремо Бучанський район – орієнтовна кількість його населення складає близько 500 тисяч осіб. На даний момент є три заклади вторинного рівня, які можуть надавати вторинну допомогу і також допомогу пацієнтам із COVID – це Макарівська центральна районна лікарня, Бородянська центральна районна лікарня й Ірпінська центральна міська лікарня. На сьогоднішній день Макарівська лікарня закрита повністю під COVID – там 120–150 ліжок. Кисневе забезпечення в них – за рахунок кисневих концентраторів, які отримали через департамент охорони здоров’я (Київської облдержадміністрації – ред.). Також Бородянську лікарню на 150 ліжок теж закрили повністю під COVID і забезпечили кисневими концентраторами. Ми здатні надавати допомогу пацієнтам із COVID (у нас відкрито 100 ліжок, які мають високопотоковий кисень, і 100-відсотково забезпечене кожне ліжко цим киснем; у нас є 19 апаратів ШВЛ, є монітори пацієнта, є всі необхідні медикаменти, у нас є працівники – інфекціоністи, анестезіологи), але при цьому ми – єдина лікарня в Бучанському районі, яка має змогу надавати допомогу при інших патологіях: терапевтичну, неврологічну, екстрену хірургічну, травматологічну медичну допомогу.

Відкрити більше ліжок (для лікування хворих на COVID-19) ми не можемо, бо все, що максимально можна було відкрити на базі Ірпінської центральної міської лікарні, ми відкрили. Більше в нас змоги немає. Якщо ми будемо відкривати більше, то ми втрачатимемо змогу надавати допомогу при інших медичних потребах. Тому я вважаю цілком виправданим рішення стосовно того, що треба посилювати правила карантину. Я вважаю цілком виправданим, що необхідно в першу чергу переводити навчальний процес у дистанційний формат, тому що в дитячих, шкільних колективах діти найменше дотримуються правил індивідуального захисту. Дітям дуже важко пояснити, що треба носити маску, що треба мити руки, що треба гратися на відстані, і, на жаль, вони це порушують. Діти хворіють безсимптомно, але ці діти потім приходять додому, де є батьки, які контактують із дітьми, їдуть на роботу і відбувається процес інфікування – він іде по колу. Тому для того, щоби зменшити інтенсивність і кількість випадків захворювання, які є зараз у регіоні, в першу чергу необхідно перевести навчальний процес у дистанційний формат. І дотримуватися правил карантину й особистої гігієни».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV