Антон Довгопол: «Дитячому відділенню у новому медцентрі в Ірпені не буде аналогів (відео)

image
29 Липня 2021, 19:47
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Дитяче відділення, яке працюватиме у новому медичному центрі в Ірпені відповідатиме усім нормам та не матиме аналогів. На цьому наголошує директор Ірпінської центральної міської лікарні, депутат Ірпінської міськради Антон Довгопол.

«Сучасне відділення, яке буде розташоване в медичному центрі буде мати 1000 квадратних метрів.  Матиме 40 ліжок ліжкового фонду. 10 ліжок будуть «підбоксові», плюс палати інтенсивної терапії. Також буде присутня вся функціональна діагностика!», – повідомив Довгопол під час сесії міської ради.

Також головний лікар регіону підкреслив, що приміщення, де зараз розташоване дитяче відділення на вулиці Давидчука не відповідає сучасним вимогам.  

«Ніякої дитячої лікарні на вулиці Давидчука немає. Це – структурний підрозділ, відділення центральної лікарні. Відділення, яке не відповідає жодним сучасним вимогам. Відділення, в якому не можна зробити нічого, тому що це не доцільно. Тому що треба задублювати всі служби, всі структури… На Давидчука неможливо поставити ані рентген, ані КТ, бо це не є доцільним, тому що не буде навантаження на дане обладнання і його утримання буде збитковим», – додав Антон Довгопол.

Нагадаємо, що після відкриття медичного центру на вулиці Садовій до його приміщення перенесуть дитяче відділення з Давидчука. Воно займе окремий поверх будівлі та матиме окремий вхід та окремий ліфт. А у будівлі на Давидчука облаштують найбільший у місті дитячий садочок, який раніше тут І функціонував. Для цього сьогодні на сесії міської ради ухвалили два рішення – про взяття на свій баланс Ірпінською міськрадою приміщення на Давидчука та про надання дозволу на розробку детального плану території кварталу, де буде облаштовуватися садочок.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV