Англійський художник Бенксі став почесним громадянином Ірпеня

image
9 Грудня 2022, 13:45
Поділитися:

Всесвітньовідомий англійський художник Бенксі стали почесними громадянами Ірпеня.

Таке рішення ухвалили на сесії Ірпінської міської ради, повідомив мер міста Олександр Маркушин.

За його словами, картина Бенксі “привертає увагу світової спільноти до масштабів руйнувань”, а художник “увічнив своєю творчістю історію боротьби Ірпеня та ідею його відродження”.

Художник Бенксі залишив на одному зі зруйнованих рашистами будинків в Ірпені своє графіті, таким чином привернувши увагу світової спільноти до масштабів руйнувань Ірпеня та увіковічнивши своєю творчістю історію боротьби Ірпеня й ідею його відродження, – написав Олександр Маркушин.

Нагадаємо, що Бенксі – це псевдонім скандально відомого англійського андерграундного художника графіті, політичного активіста та режисера. Вуличний художник Бенксі створив в Україні 7 робіт в місцях, які найбільше постраждали від російських окупантів, а саме в Києві, Ірпені, Бородянці. Згодом майстер підтвердив авторство своїх робіт, хоч, зазвичай, своє справжнє ім’я художник не розголошує, а малюнки зазвичай не підписує, створюючи їх анонімно.

Звання почесного громадянина Ірпеня також отримав керівник регіональної філії Південно-Західної залізниці Андрій Букін.

Андрій Букін особисто координував допомогу з евакуації залізницею мешканців Ірпеня, створення комфортного і затишного “Залізного містечка” для тимчасового проживання ірпінців, які втратили житло, швидке відновлення залізничного мосту через річку Ірпінь, перевезення гуманітарної допомоги та матеріалів для відновлення нашого міста, розповів Маркушин.

Раніше ми повідомляли, що на Київщині затримали 8 підозрюваних, які зрізали зі стіни в Гостомелі графіті Бенксі

44.ua у Телеграм: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua