Англійська може стати в Україні мовою ділового спілкування – Шмигаль

image
6 Червня 2022, 20:59
Поділитися:

6 червня 2022 г. 20:25

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль (на фото) обговорив з міністрами на урядовій нараді ідею надати англійській мові статус мови ділового спілкування в Україні. Як виглядає, скоро з’явиться відповідна законодавча ініціатива Кабінету міністрів.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля в Telegram-каналі голови українського уряду.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Англійська мова може отримати статус мови ділового спілкування в Україні. Обговорили цю можливість на урядовій нараді. Наразі Кабінет Міністрів опрацьовує відповідну законодавчу ініціативу. Англійську сьогодні використовують у діловому спілкуванні в усьому цивілізованому світі, тож надання їй такого статусу в Україні сприятиме розвитку бізнесу, залученню інвестицій та пришвидшенню євроінтеграції України”, – повідомив Шмигаль.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Прем’єр додав, що профільним міністерствам дано завдання опрацювати пропозиції та оформити відповідні документи.

Напередодні на адресу Шмигаля надійшло публічне звернення директора Інституту української мови НАН України Павла Гриценка. Пан професор, серед іншого, був здивований ініціативами “застосування і правових аспектів офіційної багатомовності”, що надійшли на адресу уряду і збентежили очільника згаданого інституту. Гриценко вважає, що у час війни “багатомовність” потенційно може викликати соціальне збурення і незгоду.

Однак “досвід багатомовності” в діловодстві, як випливає з повідомлення очільника уряду, стосується саме англійської мови.

Читайте: Рада пропонує РНБО накласти санкції на російського патріарха

Фото: “Економічна правда”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона