Андрій Потьомкін: Через незаконну підприємницьку діяльність на Межигір’ї місцевий бюджет вже втратив більше 40 млн грн

image
5 Червня 2019, 09:21
Поділитися:

«Фактично [на території Межигір’я] люди займаються незаконною підприємницькою діяльністю, яка ніким не контролюється, з якої не сплачуються податки, збори, обов’язкові платежі».

Про це сказав в ефірі телеканалу «Київ» начальник Юридичного департаменту АРМА Андрій Потьомкін.

«Ми спілкувалися із керівництвом Новопетрівської сільської ради, де кажуть, що за останні 5 років місцевий бюджет недоотримав податків від різних сфер використання цього майна, більш ніж на 40 мільйонів гривень», – додав він.

«Питання: куди витрачаються кошти, які заробляються на Межигір’ї? Це питання буде вирішено, коли зайде [новий] управитель. Ми поставимо там звичайний касовий апарат, відповідна звітність буде подаватися до податкових органів, робитиметься інкасування, через банк сплачуватиметься… Із цим впорається кожен бухгалтер України», – зазначив Андрій Потьомкін.

Зазначимо, що Агентство з розушку і менеджементу активів обрало компанію, яка стане управителем резиденції експрезидента України Віктора Януковича.

Перед початком управління, компанія проведе інвентарізацію об’єкта. 

За угодою, частина отриманого прибутку буде надходити державі, частину – будуть витрачати на збереження і розвиток маєтку.

Читайте також: Реставрацію столичного «Будинку вчителя» планують розпочати негайно

Читайте також: 70 % потерпілих у ДТП через незадовільний стан доріг відсуджують кошти за завдану шкоду

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV