Андрій Левківський – про сьогодення та перспективи Ворзельської амбулаторії (відео)

image
19 Січня 2021, 18:17
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги може припинити свою роботу у Ворзелі. Днями стало відомо, що Бучанська міська рада відмовляється дофінансовувати діяльність місцевої амбулаторії, яка є структурним підрозділом Центру. Зокрема, йдеться про видатки на комунальні послуги, безкоштовне отримання ліків мешканцями Ворзеля, лікування в палатах денного стаціонару. До того, як Ворзель увійшов до складу Бучанської громади, кошти на це виділялися з бюджету Ірпеня.

Які перспективи роботи Ворзельської амбулаторії сімейної медицини та де мешканці селища отримуватимуть первинну меддопомогу – у прямій мові директора КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги» Андрія Левківського:

«Ворзельська амбулаторія – це є структурний підрозділ нашого підприємства, який на сьогоднішній день законтрактований із Національною службою здоров’я України, в якому працюють четверо лікарів, і який має зараз приблизно 6 тисяч декларацій із населенням Ворзеля, Михайлівки-Рубежівки, а також там обслуговуються найближчі села, які прилягають до Ворзеля.

Після того, як Ворзель увійшов в об’єднану територіальну громаду Бучі, Ірпінь утворив свою громаду вже без Ворзеля, й Ірпінська міська рада більше не передбачає видатки місцевого бюджету на Ворзельську амбулаторію. Але ті видатки, які фінансує Національна служба здоров’я України – на заробітну плату, на певні поточні витрати – дозволяють продовжувати діяльність на території Ворзеля, і ми плануємо це робити. А щодо тих видатків, які не передбачені, ми звернулися до Бучанської міської ради й попросили, щоб вони нас дофінансували, оскільки дана амбулаторія буде обслуговувати саме їхню громаду. Це комунальні послуги, видатки на пільгові категорії населення, отримання безкоштовних ліків, лікування в палатах денного перебування. Відповіді на сьогоднішній день ми, на жаль, не отримали. Тому, якщо не буде цих коштів, єдиний вихід, який я, як керівник, вбачаю – це можливість перенесення колективу до іншої будівлі (а інша будівля, яка є на балансі в нашого закладу – це Михайлівсько-Рубежівська амбулаторія) і створення там потужної амбулаторії, яка буде обслуговувати як Михайлівку-Рубежівку, так і ворзельчан. Ми запропонували нашому колективу – до речі, він бажає (ми проводили опитування) залишатися в складі Ірпінського центру медико-санітарної допомоги – розглянути таку можливість. Але ми не втрачаємо надії на те, що Бучанська міська рада все ж перегляне своє рішення і дофінансує наш центр, щоб ми змогли й надалі працювати саме на території Ворзеля й надавати медичну допомогу ворзельчанам.  

Станом на сьогодні ми маємо Гостомельську амбулаторію й Коцюбинську амбулаторію у своєму складі – ці громади, ці амбулаторії виявили бажання продовжувати працювати з нами. Ми знайшли порозуміння також із селищними радами, і на сьогоднішній день є механізм – це міжбюджетний трансфер – за яким можливо дофінансовувати наш центр на комунальні витрати і на ті видатки, які покладаються на місцеву владу.

Якщо в Бучанського центру медико-санітарної допомоги, якщо в Бучанської міської ради є амбіція щодо надання медичних послуг і їхнього розвитку на території Ворзеля – в них є дві опції. Перша – це співпрацювати з нами, дофінансовувати в деяких моментах – не нас, а давати можливість через нас обслуговувати своє населення, або створювати свою паралельну структуру зі своїми кадрами, зі своєю будівлею. Будь ласка, ніхто їм це не забороняє. Вони ж бажають забрати в нас і колектив, і нашу будівлю, прийти на все готове і працювати на нашому місці».   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV