Анатолій Федорчук: «Якщо із карти Київщини зникне Бориспільський район – трагедії не станеться»

image
30 Липня 2019, 10:33
Поділитися:

Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук прокоментував «Вістям» оприлюднену Київською ОДА карту можливого адміністративно-територіального розподілу Київської області, яка викликала занепокоєння у бориспільців, оскільки Бориспільщина, згідно із проектом, приєднується до Броварщини із адмінцентром у Броварах.

«Відомо, що в Офісі Президента України Володимира Зеленського є наміри втілити адміністративно-територіальну реформу, де із 499 районів України, якщо я не помиляюся, утворити лише 100. На Київщині передбачається таких п’ять. Якщо так, то у цьому є життєва необхідність, а не тому,  що хтось погано ставиться до Бориспільщини. Якщо із карти Київщини зникне Бориспільський район – трагедії не станеться. Реформа передбачає розвиток громад і це нормально. Хоча я не є ініціатором та генератором таких  ідей», – заявив Анатолій Федорчук.

На запитання, у чому плюс такого розвитку територій, коли жителям, скажімо, села Старе, що на Бориспільщині, доведеться проблемно добиратися до Броварів, оскільки транспортне сполучення між Борисполем і Броварами вкрай незручне.

«За довідками не потрібно буде їздити до Броварів, на місцях будуть перфекти, які слідкуватимуть за функціонуванням та дотриманням законності на певній території», – заспокоїв міський голова.

Щодо лікарні, то вона залишиться, на думку співрозмовника. 

«Сьогодні головне – вирішити, якою буде громада Бориспільщини: єдиною і об’єднаною, чи роздробленою на кілька частин. Якщо  другий варіант, то слід думати, як керувати лікарнею», – вважає Федорчук.

Також міський голова зазначив, що чіткого плану дій стосовно ОТГ у рамках реформи новою владою Київщини наразі не окреслено.

Нагадаємо, 30 липня відбудеться робоча нарада у Київській ОДА щодо ОТГ за головуванням її очільника – Михайла Бно-Айріяна; де планується донести до керівників РДА та місцевих рад бачення КОДА та КОР адміністративно-територіального розподілу області. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама