Анатолій Федорчук: «Опалювальний сезон під питанням через нові тарифи»

image
1 Липня 2019, 16:50
Поділитися:

Нові граничні тарифи на теплопостачання ставлять під загрозу функціонування КП «Бориспільтепломережа». На плановій нараді на цьому 1 липня акцентував увагу Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук.

26 червня Кабмін встановив граничне значення тарифу на теплопостачання на рівні 1400 грн/Гкал на опалювальний сезон 2019-2020 років. За цими тарифами споживачі заплатять у разі обладнання житлового приміщення лічильником тепла, а якщо його немає, граничний розмір тарифу буде встановлено на рівні 35,21 грн/кв.м. Також установлено граничні тарифи на гаряче водопостачання 83,66 грн/кв.м.

Відомо, що проти ухвалення постанови виступили деякі члени Кабміну, наголошуючи, що встановлення граничних тарифів призведе до збільшення дефіциту бюджету.

«Якщо діяти за озвученими тарифами, то опалювальний сезон буде під великим питанням. Не знаю, що на нас чекає завтра. Наразі ситуація є такою: або місто платить з бюджету 32 млн грн, або тепломережа розвалюється, і люди взимку будуть без тепла. Якщо гроші доведеться виділяти з міського бюджету, ми не зможемо побудувати новий терапевтичний корпус, дитсадок і добудувати школу, а й відремонтувати ями на дорогах. Із місцевих бюджетів також забирається акцизний збір, а це – 42 млн грн з бориспільського бюджету. Тарифи повинні бути економічно обґрунтовані, але популізм в прийнятті соціально важливих рішень – реалії нашої країни. Ми будемо оскаржувати цю постанову, звертатися до Асоціації міст України», — наголосив Анатолій Федорчук.

Директор КП «Бориспільтепломережа» Володимир Палінка додав, що за такими тарифами наразі працює підприємство тепломереж в Броварах, яке нині має 150 млн грн боргу за газ. До речі, про зниження вартості газу поки не йдеться.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама