Анатолій Федорчук: «Місто і район мають об’єднатися» (відео)

image
1 Серпня 2019, 20:28
Поділитися:

Офіційний Бориспіль наразі не має чіткого уявлення, яким буде адміністративно-територіальний розподіл Київської області. Про це заявив «Вістям» міський голова Анатолій Федорчук.

«Проект поділу Київщини на адміністративні одиниці, який був днями оприлюднений в інтернеті, та в якому Бориспільський район приєднаний до Броварського — не слід брати за основу. Це питання ще буде обговорюватися, — заявив Федорчук. Також він  підтвердив, що не вважає кризовою ситуацію, якщо такий факт стане можливим, бо це не вплине на життєдіяльність Бориспільщини негативно.

«Такого поняття, як райони, після територіальної реформи не буде — будуть ОТГ. На місцях будуть префекти, які слідкуватимуть за функціонуванням та дотриманням законності на певній території», — прокоментував голова.

Також Федорчук підтвердив, що мав телефонну розмову із головою Київської ОДА Михайлов Бно-Айріяном стосовно ОТГ на Бориспільщині, який цікавився його думкою. «Свою думку я не змінюю вже понад 10 років. У 2008-му я звертався до перших осіб держави, щоб Бориспіль і район стали тоді у якості пілотного проекту однією адміністративною одиницею — від цього виграли б усі, це стало б поштовхом для розвитку регіону. Ситуація не змінилася, я досі так вважаю», — підсумував Федорчук і наголосив, що тут головне — державницька позиція.

Співрозмовник зазначив, що мав попередню розмову про можливе об’єднання міста і району із головою Бориспільської районної ради Владиславом Байчасом. Також Федорчук висловив сподівання на те, що вибори до місцевих рад відбудуться після адміністративно-територіальної реформи.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама