Анатолій Федорчук: «Лікувальний корпус у цьому році ми будувати не будемо» (відео)

image
1 Серпня 2019, 23:02
Поділитися:

Фото Сергій Марченко

 

Корпусу не буде

 «Розвиток нашої лікарні залежить від позиції Бориспільських міської та районної рад, тобто потрібно все змінювати, бо там «час зупинився», лікарня обшарпана як зовні, так і всередині. Потрібно вкладати гроші, — заявив співрозмовник.

До ідеї нового керівництва КОДА розпочати оновлення тих корпусів лікарні, які є, а потім вже думати про будівництво нового терапевтичного корпусу, міський голова ставиться схвально.

«Ця думка базується на реаліях. Є експертний висновок стосовно вартості будівництва корпусу – це 169 млн грн. Губернатор поставив запитання: ви впевнені, що ця сума залишиться? Я не впевнений, бо сума може зрости у процесі будівництва», — пояснив Анатолій Федорчук.

Також мер наголошує: якщо розпочати будівництво корпусу, то існуюча лікарня лишиться у тому ж незадовільному стані, як зараз, а паралельно будувати і ремонтувати — не вийде, бо є певні ризики і на все грошей не вистачить.

«Я не маніпулюю, але все таки фінансові зусилля міста, району і області слід зосередити на ремонті існуючої лікарні, щоб не соромно було туди заходити. А будівництво корпусу перенести на наступний рік, якщо будуть кошти», — вважає Федорчук.

Доля терапевтичного

Відомо, нині у пологовому відділенні КНП «ББЛІЛ» триває ремонт. За словами міського голови, після його завершення, частину приміщення відділення для породіль виділять під терапевтичне.

«Ми повинні говорити про раціональне використання площ, комунізм закінчився, при Союзі ми не рахували енергоносіїв та у скільки нам обходиться квадратний метр площі, — коментував Анатолій Федорчук. — Ми побудували чотири амбулаторії у місті, тобто ми частину людей із лікарні забрали. А як використовуються ті площі?»

 Також співрозмовник підтвердив інформацію про спільні наміри зруйнувати будівлю нинішнього терапевтичного корпусу і на його місці, можливо, через невизначений термін побудувати новий обіцяний корпус. У 2019 році будівництва не буде. «Потрібно швидкими темпами робити капітальний ремонт лікарні», — підсумував міський голова.

Про кошти, витрачені свого часу на виготовлення проекту корпусу, його корегування та експертизу уже не йдеться.

• Яку суму коштів планується  витратити на капітальний ремонт нинішньої лікарні – наразі не відомо. Потрібен проект реконструкції, на виготовлення якого буде витрачено кілька місяців.

Важливо. 31 липня відбувся візит заступника голови Київської ОДА Алли Арешкович до Борисполя, де було викладено детальне бачення функціонування лікарні із урахуванням нових норм ДБН щодо медзакладів. Перспективний план представляв директор КНП «ББЛІЛ» Олександр Щур із залучення проектантів. Про результати робочої  зустрічі дізнатися не вдалося.

До речі, Олександр Щур  коментувати питання лікарні для читачів газети категорично відмовляється, не охоче до висвітлення медичних питань регіону і районне керівництво.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама