АМКУ взявся за справу оренди “Житнього ринку”: підозрює змову учасників минулорічного аукціону

image
7 Липня 2023, 19:08
Поділитися:

7 липня 2023 г. 19:01

Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав справу за ознаками змови на аукціоні з передавання в оренду київського “Житнього ринку”. Йдеться про ознаки можливої змови учасників минулорічного аукціону, за результатами якого нерухомість комунального підприємства “Житній ринок” пішла в оренду фірмі, котрій, як ще торік зауважували спостерігачі, вірогідно підігрували на торгах інші учасники.

Про початок розгляду справи Антимонопольним комітетомKВ довідалась з повідомлення АМКУ 7 липня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Адміністративною колегією Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 06 липня 2023 року було розпочато розгляд справи за ознаками можливого вчинення ТОВ “Танджерін”, ТОВ “Атерлі” та ТОВ “Тавата” порушення Закону України “Про захист економічної конкуренції” у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій”, – сказано в повідомленні АМКУ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно повідомлення, мова йде про “можливу узгоджену поведінку відповідачів та внаслідок цього – спотворення результатів аукціону з передачі в оренду державного та комунального майна нежитлового приміщення загальною площею 4160,50 за адресою: м. Київ, вул. Верхній Вал, 16, літ. “А”. Йдеться про нежитлові приміщення 2 поверху – 3177,4 кв. м, антресоль 2 поверху №1 – 744,3 кв м. та антресоль 2 поверху № 2 – 238,80 кв. м. Зазначена нерухомість перебуває на балансі Комунального підприємства “Житній ринок”.

“Під час попереднього вивчення обставин аукціону Відділенням було виявлено ознаки, які можуть свідчити про те, що учасники аукціону погоджували свою поведінку, відтак усунули необхідну конкуренцію між собою. За виявленими фактами розпочато справу”, – кажуть в Антимонопольному комітеті.

Сам аукціон проводився у 2022 році Департаментом комунальної власності КМДА ProZorro.Продажі.KВ інформувала про цю історію по гарячих слідах торгів. Вже тоді у спостерігачів виникли сумніви в конкурентності проведеного тендеру.

Читайте: Київський “Житній ринок” взяв в оренду німецький підприємець, який керує мережею ресторанів Tarantino Family

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона