Аміак у «Бориполі»: ДСНС оприлюднила результати замірів в аеропорту

image
22 Жовтня 2019, 15:02
Поділитися:

У замірах, взятих в аеропорту «Бориспіль» та поза його межами напередодні ввечері, не виявили перевищення гранично допустимих норм аміаку.

Про це повідомив під час брифінгу директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук, передає Укрінформ.

«Щодо події, яка виникла вчора ввечері на території міжнародного аеропорту «Бориспіль», пов’язана з поширенням аміаку на території аеропорту…  ДСНС було оперативно залучено мобільну хімічну лабораторію, якою здійснено 14 замірів повітря на території аеропорту і 5 замірів грунту і повітря поза межами аеропорту. За результатами цих замірів щодо наявності аміаку в повітрі — без перевищення гранично допустимої концентрації. О 20:11 роботу аеропорту було відновлено. В подальшому проведені заміри, з 21:00 до 23:00, наявності аміаку в повітрі вже не було виявлено нашою лабораторією», — зазначив Демчук.

Також він розповів, що напередодні ввечері, співробітники ДСНС та правоохоронці разом із представниками адміністрації летовища виявили поза межами території аеропорту дві ємності для транспортування мінеральних добрив. 

Окрім цього, Демчук наголосив, що цим наразі займається Національна поліція. Водночас представник правоохоронних органів зазначив що зараз проводиться перевірка, і за її результатом буде прийняте рішення: або відомості внесуть до ЄРДР і почнеться досудове розслідування, або матеріали будуть списані.

«На сьогодні заплановано виїзд з фахівцями, вони також повторно зроблять заміри. Бочки, які були знайдені, оглянуть. Після цього буде прийнято рішення», — зазначив поліцейський.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама