Американський військовий провів в Ірпені експрес-курс домедичної допомоги (відео)

image
8 Травня 2024, 16:10
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Марк Антал, засновник ГО «Task Force Antal», військовослужбовець (США):

«Я вже 26 років військовий. Знаю точно, якщо почуваєшся краще, ніж інші – зроби все можливе, щоб зберегти людські життя до приїзду спеціалістів».

Як правильно накласти турнікет, щоб зупинити сильну кровотечу і чим можна його замінити? Як тампонувати глибоку рану? Та як зігріти людину, в якої переохолодження?

Цьому всьому мешканців і гостей Ірпеня навчав американський військовий, засновник Нью-Йоркської громадської організації «Task Force Antal» Марк Антал. Він в Україні від початку повномасштабної війни.

Цього разу експрес-курс із надання домедичної допомоги провів в ірпінському громадському центрі по роботі з ВПО.

Анна, мешканка Ірпеня:

«Такі навички зараз дуже потрібні в наш час. Цей тренінг, він корисний».

Джгут, рукавички, бинти, маркер і ножиці – це ідеальний набір, щоб зупинити сильну кровотечу при пораненні. Але далеко не завжди все це може бути під рукою. Тому Марк показував як зупиняти кров навіть звичайними палкою та шматком тканини.

А ще учасники тренінгу навчалися тампонувати глибокі рани.

Алевтина, вихованка Ірпінської християнської гімназії:

«Я думаю, це дуже корисний для мене досвід і він на даний час може мені знадобитися».

Учасники заходутакож вчилися як правильно зігріти людину, яка втратила багато крові. Та в якому положенні має бути її тіло до приїзду лікарів.

Теорію відпрацьовували на практиці. За старання всі присутні отримали подарунки – набори для надання домедичної допомоги.

Марк Антал, засновник ГО «Task Force Antal», військовослужбовець (США):

«Особисто я був поранений 4 рази. 2 вогнепальних і 2 мінно-вибухових поранення. Я був в 7 країнах світу, в яких точилися бойові дії. Тож те, чого присутні навчилися сьогодні, може стати у нагоді», – зазначив Марк Антал.

Марк Антал завітав в ірпінський Громадський центр по роботі з ВПО на запрошення керівниці центру Надії Філімонової-Скрипки.

Надія Філімонова-Скрипка, керівниця громадського центру по роботі з ВПО, голова БО «Фундація добрих справ»:

«Нам запропонувала партнерська організація цей тренінг і я одразу погодилася. По-перше, дуже давно хотіла. По-друге, це експрес-тренінг. Зараз не вистачає часу, щоб приділяти день-два чи три таким тренінгам. А тут за 2,5 години ми дізналися такі базові речі, як накладання джгута, тампонування при венозній кровотечі та допомога пораненому при переохолодженні».

Ольга, волонтерка БО «Україна-перезавантаження»:

«Це дуже класні знання. На жаль, ми змушені їх використовувати зараз у нашому житті, але без них ми не зможемо обійтися. Тому дуже дякуємо за запрошення та організацію цього всього».



Джерело: ITV