Амбулаторію на перехресті вулиць Київський Шлях та Покровська зводитиме АгроБудМеханізація

image
12 Грудня 2019, 11:17
Поділитися:

ПрАТ «АгроБудМеханізація» (голова правління Володимир Шалімов) стало переможцем тендеру на будівництво амбулаторії загальної практики — сімейної медицини у районі Розвилки, що в Борисполі. Днями будівельна компанія підписала договір із управлінням капітального будівництва міста Бориспіль.

Шоста амбулаторія у місті зводитиметься на перехресті вулиць Київський Шлях та Покровська. Це місце поряд із Борисо-Глібським храмом, на виїзді з Борисполя у напрямку Іванкова і зветься Тарасовою левадою.

Позаду залишилися три тендери та розгляди скарг у антимонопольному комітеті. «Вперше в історії Борисполя антимонопольний комітет прийняв рішення на користь тієї компанії, яка виграла торги, — зазначив міський голова Анатолій Федорчук. — До кінця року ми встигнемо закласти фундамент будівлі».

На виконавчому комітеті міської ради 9 листопада виникло запитання: «Чому вартість будівництва становить майже 30 тис. грн за кв. м?». Це вартість без врахування обладнання, меблів і техніки. Окремо місто фінансуватиме будівництво зовнішніх мереж.

Із цього приводу Анатолій Федорчук наголосив, що проект виготовляв місцевий проектант пан Кулик.

«Амбулаторія будуватиметься із червоної цегли, щоб не порушувати архітектурний ансамбль Борисо-Глібського храму і готелю-ресторану «Золотий Лев», що розташовані неподалік. Будуватиметься медична установа з нуля із врахуванням сучасних стандартів. Проект пройшов держекспертизу, де «ріжуть» суму, як тільки можна. Відбувся тендер. У середньому, вартість одного квадратного метра становить майже 1000 доларів. Якщо взяти з урахуванням внутрішніх оздоблювальних робіт — це нормальна ціна для столичного регіону».

«Амбулаторію будуватиме АгроБудМеханізація, і вона буде побудована» — підсумував розмову Анатолій Федорчук.

Як повідомив «Вістям» начальник управління капітального будівництва Володимир Тимошенко, договір із ПрАТ «АгроБудМеханізація» уже підписано.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама