Амброзія не відпускає Київ

image
17 Вересня 2019, 11:04
Поділитися:

У Києві продовжують боротьбу з амброзією полинолистою.

В Управлінні екології та природних ресурсів нагадують, що під час цвітіння кожна квітка амброзії утворює мільярди пилкових зерен, які потім переносяться на великі відстані, викликаючи у людини важку алергічну реакцію.

Районні КП УЗН столиці на своїх територіях скошують, виривають з коренем та обробляють, де росте алерген, спеціальним препаратом «Стоп-амброзія».

За твердженням фахівців КО «Київзеленбуд» найдієвишим способом боротьби з амброзією є виривання рослин з коренем. На великих площах проводять систематичне викошування. Найкраще викошувати амброзію безпосередньо перед початком цвітіння, коли суцвіття вже є, проте ще не розкрилися, тобто у період середина липня-початок серпня.

Викошують території по черзі, працівники підприємств постійно обстежують свої ділянки аби виявити локації з розростанням амброзії та ліквідувати їх у першу чергу.

Також для знищення амброзії використовують препарат «Стоп-амброзія», виготовлений на основі природного мінералу Бішофіту. При потраплянні на листя рослини-алергену препарат проникає в середину та змушує її в’янути. Якщо провести обробку на початку цвітіння, то рослина стає неалергенною і нефертильною, тобто її насіння не здатне розмножуватись. Препарат можна використовувати у населених пунктах, оскільки він безпечний для людей та тварин.

Нагадаємо, що амброзія захоплює території з порушеним традиційним рослинним покривом. Це витоптані ділянки газонів, вирвана колесами неправильно припаркованих авто трава, місця розриття грунту після ремонтів. Побільшало амброзії навіть у таких заповідних місцях, як парк «Муромець» через руйнування сталого природного травяного покриву під час риття незрозумілих котлованів біля парку розваг, постійний рух великовагового транспорту, гонок на квадроциклах по луках.

 

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ