ALIPH Foundation допоможе архівам Київської області зберегти історичну спадщину

image
14 Липня 2022, 16:20
Поділитися:

12 липня 2022 року в Державному архіві Київської області відбулася зустріч із представником Міжнародного альянсу із захисту спадщини в зонах конфлікту ALIPH Foundation. ALIPH Foundation – це організація, що надає фінансову допомогу інституціям для збереження культурної спадщини в часи катастроф та збройних конфліктів.

Під час зустрічі директор Державного архіву Київської області Соф`я Каменєва та програмний директор Альянсу Майя Комінко обговорили заходи з надання фінансової допомоги архівам Київщини у зберіганні документів Національного архівного фонду. Цей фонд є частиною світової культурної спадщини. Одна з ключових задач обговорення – узгодити інструменти, необхідні для подальшої цифровізації архівів Київської області, насамперед тих, що знаходилися на тимчасово окупованих територіях або в районі активних бойових дій.

Крім того, учасники розглянули й інші варіанти надання допомоги Альянсом. Зокрема, в придбанні спеціалізованого обладнання для зберігання картографічних документів та матеріалів для реставрації архівних документів.

У рамках зустрічі програмний директор Альянсу Майя Комінко також відвідала сховища Державного архіву Київської області, де ознайомилася з архівними раритетами з історії Київщини.

Нагадаємо, архівісти Київщини створюють колекцію документів з історії російсько-української війни.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація