Активи російських та білоруських компаній, що потрапили під нові санкції, стягнуть на користь України

image
30 Січня 2023, 15:36
Поділитися:

30 січня 2023 г. 15:27

Президент Володимир Зеленський увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо запровадження санкцій проти трьох фізичних осіб – індивідуальних підприємців та 182 юридичних осіб російської федерації та республіки білорусь, причетних до перевезення особового складу та зброї окупаційних військ.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Міністерства економіки України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Активи підсанкційних осіб, зокрема й ті, якими вони розпоряджалися опосередковано через інших фізичних чи юридичних осіб, будуть заблоковані та стягнуті на користь держави. Зокрема, йдеться й про залізничні вагони, які тепер працюватимуть на оборону та економіку України”, – зазначили у Міністерстві економіки України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що одним з основних завдань санкційної політики цього року, над яким працюватиме, зокрема, санкційна МРГ, є посилення ефективності санкцій. Зокрема, опрацювання точкових санкцій щодо осіб, майно яких може бути конфісковане в передбаченому законодавством порядку в Україні.

“Активи ворогів нашої країни мають бути стягнуті на користь держави і працювати на Україну”, – підкреслили у Мінекономіки.

Також у пресслужбі додали, що санкції, які вже запровадили Україна та країни-партнери щодо держави-агресора, мають потужний ефект та вже впливають на економіку росії.

“За підсумками року зафіксовано дефіцит бюджету в розмірі 3,35 трильйона рублів, або близько 2,3% ВВП. росія була змушена збільшити випуск внутрішніх запозичень, причому за плаваючими ставками, що збільшить витрати на обслуговування боргу. Фонд національного добробуту, кошти якого з жовтня використовуються на покриття дефіциту бюджету, зменшився на десятки мільярдів доларів США: якщо на кінець 2021 року в фонду було $182,59, то на сьогодні – біля $148. При цьому тенденції лише погіршуються, цього року очікується дефіцит бюджету рф на рівні принаймні 6%. В разі більш жорсткої позиції санкційної коаліції щодо Price Cap на нафту та нафтопродукти ситуація буде ще гіршою”, – розповіли у пресслужбі Міністерства економіки України.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 7 січня 2023 року підписав указ, згідно з яким вводиться в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) щодо запровадження персональних санкцій щодо низки російських публічних осіб.

Читайте: Зеленський ввів санкції проти Кіркорова, Лоліти та ще понад 100 “зірок російського шоубізу”

Фото: з відкритих джерел.

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона