Активісти зірвали сесію селищної ради у Бородянці (відео) — ITV

Активісти зірвали сесію селищної ради у Бородянці (відео) — ITV
28 Жовтня 2023, 13:43
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Віктор, мешканець Бородянки:

«Ми самі повинні вирішувати тут. 5-та стаття Конституції про що каже? У нас влада  – народ!».

У Бородянці не вщухають скандали. Не встигла громада оговтатися від «гарячого» зняття з посади секретаря селищної ради, як буря емоцій знову накрила селище.

Роман Шнуренко, голова ГО «Майбутнє Бородянщини»:

«Ми будемо самі, ми вже зробили вибір. Не буде нікого і зайдуть інші!».

Така колотнеча цього разу відбулася через позачергову сесію, яку скликали 10 депутатів ради, аби обрати нового секретаря.

Справа у тім, що селищний голова Бородянки Олександр Сахарук наразі відсторонений від виконання обов’язків. Колишнього секретаря ради зняли з посади на початку вересня. Тож, фактично понад місяць життя громади паралізоване. І щоб бодай якось виправити ситуацію депутати ініціювали позачергову сесію, щоб обрати нового секретаря.

Ірина Захарченко, депутатка Бородянської селищної ради:

«Секретар обирається із числа депутатів. Сьогодні один секретар. Не сподобалося громаді, не працює, не спрацювалися з депутатами, будь ласка, – обрали нового. Але ні про який переворот влади не йшло мови і не йде взагалі. Навпаки, ми хочемо розблокувати роботу ради і рухатися далі».

Варто зазначити, що закон «Про місцеве самоврядування в Україні» надає право сільким, селищним і міським депутатам скликати сесію за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу відповідної ради. Цю сесію ініціювали 10 депутатів, але їх не підтримали. Бородянська громада досі залишається паралізованою. Без секретаря ради наразі навіть неможливо оформити людям статус ВПО.

Ірина Захарченко, депутатка Бородянської селищної ради:

«Депутат має скласти акт і в раді його мають підписати. Сьогодні навіть такі елементарні речі, вони не можуть відбуватися, тому найближчим часом ми повинні вирішити це питання, просто повинні».



Джерело: ITV