Активісти вимагали звільнення Олексія Кавиліна з посади голови ДФС у Київській області

image
6 Лютого 2019, 13:38
Поділитися:

Сьогодні активісти громадської організації “Центр “Стоп корупції” провели під Головним управлінням Державної фіскальної служби України театралізоване пікетування та вимагали звільнення з посади начальника ГУ ДФС в Київській області Олексія Кавиліна. Активісти звинувачують Кавиліна у “кришуванні” обналу та сприянні роботі конвертаційних центрів на Київщині, які займаються виведенням коштів державного бюджету.
Активісти були вдягнені в костюми смерті, “озброєні” пластиковими косами та роздавали звернення з вимогою звільнення Олексія Кавиліна з посади начальника головного управління Державної фіскальної служби в Київській області.

За словами учасників пікетування, начальник ДФС у Київській області Олексій Анатолійович Кавилін покриває роботу незаконних конвертаційних центрів через які «відмиваються» нелегальні доходи, прибутки від шахрайських схем та бюджетні гроші.

“На Київщині гроші українських платників податків «витікають» з державних рахунків, перетворюються на готівку і опиняються в кишенях шахраїв. Для цього діє ціла мережа конвертаційних центрів, фірм-одноденок та «податкових ям», через які «відмиваються брудні гроші». Саме цю систему створив та фактично керує нею начальник головного управління Державної фіскальної служби у Київській області Олексій Кавилін”, – йдеться у зверненні.

Активісти роздавали календарі на 2019 рік з фото Олексія Кавиліна

“Система працює з однієї метою – перетворити в готівку безготівкові бюджетні кошти або  інші незаконні прибутки. В процесі конвертації «на папері» ці кошти ніби то витрачаються на послуги або товари, але насправді опиняються в кишенях шахраїв. Конвертаційні центри отримують за це винагороду – відсоток від суми, яку проводять через рахунки фіктивних фірм. За приблизними підрахунками, тільки за один рік через конвертаційну систему Кавиліна проходить більше 80-ти мільйонів гривень. Начальник ДФС у Київській області Олексій Кавилін, який мав би розслідувати дані справи, навпаки – взяв у заручники приватний бізнес. Чиновник тисне на приватні підприємства, створює штучні перепони в їхній господарській діяльності, навмисне не реєструючи податкові накладні. Таким чином, Кавилін фактично змушує бізнес працювати на його злочинну систему”, – переконані в громадській організації “Центр “Стоп корупції”.

Олексій Кавилін

Активісти звернулися до правоохоронних органів та вищого керівництва держави з вимогою звільнення Олексія Кавиліна з посади начальника головного управління Державної фіскальної служби у Київській області.

Як відомо, Анатолій Кавилін був єдиним засновником фіктивної ТОВ «Креско Укрейн». У 2014 році Кавилін став помічником голови правління НАК «Нафтогаз». На той час Олексій Анатолійович не мав вищої освіти і навіть не був студентом.

Наразі 33-річний Олексій Кавилін живе розкішно. За даними декларації про його доходи, державний службовець  має квартиру (107,10 кв. м), два гаражі, 5 найдорожчих годинників (Rolex, Jaeger Lecoultre (50 000 грн), Patek Philippe, F. P. Journe, A. Lange&Sohne) і дві машини (Toyota Camry і Range Rover). Дохід Кавиліна тільки за 2015 рік складає 1 031301 грн.