“Активісти”, що захищають заплаву, не сплачують податки та мають мільйонні борги до бюджету

image
14 Квітня 2020, 14:45
Поділитися:

Дата публикации: 14 апреля 2020.

Особи, які вже більше місяця імітують громадський протест у Ірпені виявились злісними неплатниками податків та мають мільйонні борги перед бюджетами різних рівнів.

На вулиці Підгірній у Ірпені, не дивлячись на карантин, вже більше місяця триває імітація громадського мітингу проти побудови житлового комплексу “Синергія Сіті”. Очолив це дійство депутат місцевої ради Лаврентій Кухалейшвілі, якого раніше затримали на хабарі у 108 тис. гривень.

Лаврентій Кухалейшвілі, депутат Ірпінської міської ради

Навіть зважаючи на те, що далеко не всі прихильно відносяться до побудови комплексу, мешканці Ірпеня з перших днів не повірили у щирість намірів ірпінського депутата, за всіма ознаками влаштований перформанс мав замовний характер. Згодом, Лаврентій Кухалейшвілі визнав – матеріально допомагає бізнесмен та фігурант багатьох кримінальних справ щодо незаконного виділення землі у БучіОлексій Зіневич. Управління, координація і фінансування мітингу біля ЖК “Синергія Сіті” здійснюється із його офісу.

Мільйонні борги активістів перед бюджетом

12 березня 2020 року з метою якось підігріти мітинг телеканал “Погляд” Олексія Зіневича, який нещодавно звинуватили в упередженості при виготовленні сюжетів, випустив новину про те, що Сергію Ладовчину, який активно допомагає захищати від незаконного будівництва ЖК “Синергія Сіті” заплаву річки Ірпінь, 9 березня спалили магазин.

Без жодного сумніву, сюжет за задумкою авторів мав викликати обурення громади та призвести до пожвавлення протестів навколо забудовника. Але, як виявилось, Сергій Ладовчин причетний до скандальної організації “Авто Євро Сила” і має борги перед людьми – про це повідомив його колишній колега та співзасновник організації “Дорожній Контроль Україна” Андрій Щербина.

Але ймовірні борги перед приватними особами – це лише початок. Головним сюрпризом виявились мільйонні борги перед бюджетами різних рівнів. Так, згідно публічних даних Державної податкової служби, станом на 16 березня 2020 року ФОП Сергій Ладовчин має податковий борг на суму 1 млн. 202 тис. гривень.

Із них 64216,61 гривень – це борг до місцевого бюджету, а 1 млн. 138 тис. до державного бюджету. Раніше Сергію Ладовчину було анульовано свідоцтво платника ПДВ через систематичну неподачу декларацій із цього податку.

Сьогодні Сергій ладовчин співзасновник вже іншої організації “Закон і Контроль”, яка дійсно бере участь у мітингах надаючи передусім фізичну підтримку. А ось сама громадська організація “Закон і контроль” ще 2018 року мала прописку в Києві і ставила собі за мету перевірку якості ремонту українських доріг поряд з громадською організацією “Всеукраїнська організація “Авто Євро Сила”, але у 2019 році переорієнтувалась на забудовників.

Лаврентій Кухвлейшвілі: “Ми платимо податки”

Коментуючи роботу комунальних підприємств міста Ірпеня – “Муніціпальну варту” та “Благоустрій”, які намагалися демонтувати незаконно встановлений будівельний вагончик Олексія Зіневича, Лаврентій Кухалейшвілі назвав їх “покидьками”, що працюють “за наші податки”.

Але виявилось, що комунальні підприємства міста не можуть працювати за податки так званих активістів, просто тому що податків вони не сплачують повністю або частково. Поряд із Сергієм Ладовчиним, і сам депутат місцевої ради Лаврентій Кухалейшвілі задекларував лише 20 тис. грн заробітку за 2019 рік. В той же час дружина Кухалейшвілі заробила 24 тис. грн. Наталія Борисівна Кухалейшвілі є фотографом і ціна фотосесії на її сайті сягає 450 доларів США, а звіти про фотосесії регулярно з’являються у її акаунті на фейсбук.

Отже, 24 тисячі гривень, які фігурують у декларації чоловіка, вона може заробити максимум за тиждень. Немаючи жодних заощаджень, декларуючи трохи більше 3 тис. сімейного доходу на місяць, у 2019 році дружина депутата-активіста встигла провести канікули у Грузії та відпустку у Швейцаських Альпах.

Дружина Лаврентія Кухалейшвілі відпочиває у Альпах за 3 тис. грн на місяць

Все вказує на те, що доходи сім’ї Кухалейшвілі спеціально занижені для уникнення великих податкових сум.

Журналісти теж не сплачують податки?

Медійну підтримку імітації громадського мітингу на заплаві надає телеканал “Погляд”, який належить Олексію Зіневичу. Відомо, що цей телеканал часто перекручує факти. Зокрема, у лютому 2020 року адвокат звинуватив телеканал “Погляд” в упередженості при висвітленні матеріалів справи.

Але на “Погляді” не лише маніпулюють інформацією, але і ймовірно платять заробітну плату “у конвертах”. Принаймні, так стверджує телеграм канал “Активісти Ірпеня”, власник якого невідомий.

“Працівники інформаційної агенції «Погляд», власником якої є скандальновідомий Олексій Зіневич, отримують мінімальну заробітну платню з метою ухилення від оподаткування та мінімізації податкового навантаження. Різницю журналістам каналу доплачують у конвертах. Середній розмір фактичної зарплати на «Погляді» становить 15000 гривень. Таким чином, щороку Зіневич та його телеканал недоплачує понад мільйон гривень.”, – підкреслюється у повідомленні телеграм каналу.

До повідомлення додають таблицю офіційних виплат співробітникам каналу.

Все це говорить про те, що люди повинні бути більш уважними до деталей і пам’ятати, що хороша ініціатива може виявитися всього лише основою для заробляння політичних балів або торгом за наступні “відступні” з боку господарюючих суб’єктів. Найголосніше кричить “Тримай злодія” як правило сам злодій.

Раніше Містоінформ писав, що Лаврентій Кухалейшвілі очолив мітинг в Ірпені, який вже назвали проплаченим.

Також Містоінформ писав, що депутат-активіст Кухалейшвілі визнав, що Зіневич є спонсором.

Джерело: МИСТОИНФОРМ