Активістка з Макарова витратила значну частину сімейного бюджету для реєстрації кандидатом у депутати

image
26 Червня 2019, 12:24
Поділитися:

Дата публикации: 26 июня 2019.

Для того щоб зареєтруватись кандидатом у народні депутати треба не тільки воля, а й гроші. Виявилось, що деякі громадські активісти ладні витратити на це значну частину сімейного бюджету.

Змінювати країну, давати ляща старій владі та відчайдушно боротися із корупцією. Потік обіцянок кандидатів у народні депутати здається нескінченним, а серед претендентів на місця у парламенті гумористи, журналісти та вчорашні громадські активісти. Проте, для реєстрації кандидатом у нарадні депутати треба не лише воля, а й гроші і не малі. Чи готові були б ви витратити п’яту частину річного сімейного бюджету лише для старту політичної боротьби якщо ваші шанси стати депутатом примарні? 41730 гривень – саме стільки має внести кандидат по мажоритарному округу у якості застави.

Юлія Олексишина, фото FB

Містоінформ звернув увагу на одного із кандидатів по 91 виборчому округу – одіозну громадську активістку із Макарова Юлію Олексишину. Відома своєю публічною нетерпимістю до чиновників, громадська активістка із Макарова виявилась дружиною Пінєгіна Віктора Сергійовича, який є начальником відділу закупівель комунального концерну “Центр комунального сервісу” Київської міської ради. Цей концерн об’єднав цілий ряд комунальних підприємств Києва і вказана посада цілком може підпадати під корупційні ризики, але в декларації Віктора Пінєгіна лише офіційний дані.

Так, за 2018 рік чоловік Юлії Олексишиної задекларував 217 тис. гривень із яких 193 тис. – заробітна плата за основним місцем роботи, ще майже 24 тис. Віктор Пінєгін отримав як зарплатню за сумісництвом. Сама Юлія Олексишина, кандидат у народні депутати по 91 округу, також фігурує у декларації чоловіка, її дохід від зайняття підприємницькою діяльністю склав лише 12400 грн.

Враховуючи, що суми, які вносяться до декларації включають у себе і відрахування, сукупний дохід сім’ї кандидата в нардепи Юлії Олексишиної після сплати податків і відрахувань за 2018 рік склав близько 180 тис. гривень або 15 тис. гривень на місяць.

Юлія Олексишина – технічний кандидат?

Маючи такий дохід, мало хто міг би собі дозволити витратити 41730 гривен із сімейного бюджету на політичні забави, адже експерти впевнені – обратися до парламенту Юлії Олексишиній не вдасться, так як для більшої частини 91 округу вона людина абсолютна невідома і наврядчи буде цікава виборцю.

Попри це, громадський активіст Юлія Олексишина є зареєстрованим кандидатом у народні депутати по 91 виборчому округу. Все виглядає так, ніби участь Юлії Олексишиної це всього лише політтехнологічна складова одного із реальних кандидатів по цьому округу, в такому разі громадська активістка може не тількі не втратити гроші, а й підзаробити. Як стверджує сама Юлія Олексишина, на 91 окрузі 99% технічних кандидатів-самовисуванців, які намагаються переконати всіх у своїй “нетехнічності”, невідомо чи віднесла вона й себе до цього переліку.

Раніше Містоінформ знайшов три факти із діяльності Руслана Сольвара, про які він не згадує виступаючи в черговому будинку культури.

Джерело: МИСТОИНФОРМ