Активіст Владислав Дулапчій повідомив про погрози

image
21 Серпня 2021, 04:57
Поділитися:

Скриншот із відео, яке опублікував на своїй фейсбук-сторінці постраждалий активіст

Активіст пов’язує інцидент зі своєю громадською діяльністю. Владислав Дулапчій – голова громадської ради при Вишгородській районній державній адміністрації та голова громадської організації “Рідне місто Вишгород”, яка займається антикорупційною діяльністю, адмініструє однойменну групу у фейсбуку.

Як розповідає постраждалий, останнім часом він намагався займатися протидією незаконному видобутку піску із Дніпра, для складування якого використовуються здані в оренду під будівництво торговельно-розважального комплексу комунальні земельні ділянки. Дулапчій каже, що разом із іншими активістами він робив фото- та відеофіксацію цих порушень, склав заяви до органів правопорядку, а також ініціював обговорення цього питання на громадській раді, яка врешті проголосувала за звернення в ДБР. 

“Мені почали надходити погрози, мовляв, не сунь свого носа, це тобі не потрібно і таке інше. І вчора моїй дружині в будинок, у якому я навіть не проживаю, вона проживає там із дітьми, через ворота закинули оцей вінок із написом, що “життя – пісок”. Уже, як я розумію, почали залякувати моїх близьких, аби вони вплинули на мене і заборонили цим займатися”, – каже активіст.

Владислав Дулапчій звернувся щодо інциденту з вінком до поліції Київської області (подання заяви він записав на відео і виклав у фейсбуку).  

ДЖЕРЕЛО

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород. ONLINE