Актуально: турбота про збереження ментального здоров’я

Актуально: турбота про збереження ментального здоров’я
23 Вересня 2024, 09:43
Поділитися:

Головна  /  Актуально: турбота про збереження ментального здоров’я

|  23. 09. 2024

20 вересня на базі Навчально-методичного центру психологічної служби управління освіти і науки міської ради була проведена фасилітована зустріч із керівниками закладів загальної середньої освіти з теми: «Аналіз ситуації та створення цілісної системи турботи про збереження ментального здоров’я».

У ході зустрічі обговорили питання, пов’язані зі збереженням ментального здоров’я всіх учасників освітнього процесу та створення команд підтримки для реалізації завдань цілісної системи турботи про збереження психічного здоров’я. 

Під час практичних вправ і роботи в командах учасники обговорили причини ризику та захисні фактори, які впливають на психічне здоров’я дитини, родини, у школі, у громаді та створили портрет учня з точки зору його сприймання проблемної ситуації, що дало змогу пропрацювати шляхи ефективної допомоги.

Важливим аспектом зустрічі стала презентація роботи Центру ментального здоров’я, який  працюватиме у складі Навчально-методичного центру психологічної служби управління освіти і науки як комунікаційна та тренінгова платформа для всіх закладів. Нагадаємо, що фахівці Центру займатимуться організацією, проведенням навчань, тренінгів, семінарів, круглих столів та залучатимуть до них тих учасників освітнього процесу, які цього потребують.  

>>> Більше світлин <<<

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт