акція Нових Облич не порушує законодавства

image
31 Березня 2019, 11:24
Поділитися:

Дата публикации: 31 марта 2019.

31 березня 2019 року, в день виборів Президента України, на ряді виборчих дільниць в Ірпені, Вишневому, Боярці Київської області зафіксовані молоді люди, які роздавали листівки із логотипом політичної партії Нові Обличчя.

31 березня 2019 року в Україні відбуваються вибори Президента України. З самого ранку, в соціальній мережі фейсбук почали з’являтися масові повідомлення про розповсюдження на ряді виборчих дільниць Київської області, зокрема в Ірпені, Вишневому, Боярці, матеріалів, що можуть порушувати виборче законодавство. Молоді люди в одязі з логотипом політичної партії “Нові Обличчя”, що роздавали листівки з анонсом дитячого заходу, були помічені біля виборчої дільниці у ЗОШ №17 в Ірпені, небайдужі громадяни викликали поліцію.

Про те, що політична партія «Нові обличчя» веде агітацію в Ірпені написала і опозиційна до місцевої влади інформагенція “Погляд”.

За коментарями щодо цієї ситуації Містоінформ звернувся до координатора Громадської мережі ОПОРА в Киівській області Олексія Рєпіка.

Олексій Рєпік, Громадська мережа ОПОРА

Дивіться яка тут штука, з юридичної сторони вони (ред. партія “Нові Обличчя”) роблять все дуже правильно. Їхня партія не є суб’єктом виборчого процесу і те, що вони роблять, не можна прив’язати до агітації адже ця партія не має власного кандидата. Всю цю ситуацію скоріше можна назвати провокацією, будь-яка новина про вибори сприймається зараз дуже гостро.

Таким чином, дії політичної партії “Нові Обличчя” це просто вдала спроба привернути увагу до своєї політичної сили та до Володимира Карплюка. “Не треба відволікати поліцію викликами на ці випадки”, – вважає координатор Громадської мережі ОПОРА у Київській області Олексій Рєпік.

Джерело: МИСТОИНФОРМ