Акція «День без поліетилену»: українців закликають на один день відмовитися від пластикових пакетів

image
21 Червня 2019, 10:21
Поділитися:

3 липня Україна долучиться до святкування Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day). З цієї нагоди Міністерство екології та природних ресурсів України закликає українців приєднатися до флешмобу #День_без_поліетілену і на один день відмовитися від використання пластикових пакетів.

Як зазначає міністр екології Остап Семерак на особистій сторінці у мережі FB, у такий спосіб у Мінекології хочуть привернути увагу суспільства до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів та, як наслідок, непоправного забруднення довкілля цими відходами. Також хочуть популяризувати доступні екологічні рішення на заміну пластику серед споживачів торгівельних мереж, супермаркетів та магазинів роздрібної торгівлі.

«Щоб мій заклик не залишився просто хорошою пропозицією, ми разом із Програмою розвитку ООН, міжфракційним об’єднанням депутатів «Зелена енергія змін» та Zero Waste Alliance Ukraine вирішили в цей день провести загальноукраїнську акцію «День без поліетилену». Це означає, що цього дня ви повинні спробувати обійтися без пластикових пакетів. Їм давно є прекрасні альтернативи у вигляди екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток – названих у народі «авоськами». Насправді альтернатив багато. Тут все залежить від вашої фантазії», – зазначив міністр.

Долучитися до акції запрошують як споживачів, громадські організації, так і супермаркети, магазини, ринки та інші торгові точки.

Зареєструватись для участі можна за посиланням.

Нагадаємо, у Білорусі відкрилося виробництво біорозчинної упаковки – пакети із кукурудзяного листя.

Джерело: Трибуна Бровари