Актори зруйнованого орками драмтеатру Маріуполя виступатимуть в Ужгороді

image
10 Травня 2022, 17:29
Поділитися:

10 травня 2022 г. 17:26

Трупа Донецького академічного обласного драмтеатру Маріуполя (Донецька область) до Ужгорода. Там вони виступатимуть на сцені Закарпатського академічного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв.

Про цеKВ дізналася з повідомлення голови Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Розкиданий по всій країні та по закордонах колектив маріупольського театру, переживши блокаду та знищення міста, тепер має свій тимчасовий прихисток.На допомогу нашим землякам прийшов музично-драматичний театр в Ужгороді – на його сцені виступатиме маріупольська трупа стільки, скільки в цьому буде потреба”, – повідомив Павло Кириленко.

Він подякував своєму закарпатському колезі Віктору Микиті та ужгородським театралам за підтримку.

“Взаємодопомга серед українців навіть найвіддаленіших регіонів – це те, що завжди нас рятуватиме, і чого ніколи не збагне росія. Разом ми збережемо нашу культуру і неодмінно повернемо свій театр додому!”, – резюмував голова Донецької ОВА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, 16 березня 2022 року російські терористи цілеспрямовано знищилиДраматичний театр у Маріуполі. У приміщенні ховалась від обстрілів та бомбардувань сотні містян. Точна кількість загиблих під завалами загиблих досі невідома, адже у місті тривають жорстокі бої.

Пізніше Маріупольська міська рада повідомила, що міністр культури Італії Даріо Франческіні заявив про готовність його країни відновити драмтеатр у Маріуполі.

Читайте: Якщо російські війська знищать людей у Маріуполі, з рф не буде про що говорити, – Зеленський

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона