Ахметов змінив топ-менеджера Київських електромереж на іноземця

image
31 Травня 2019, 16:04
Поділитися:

Генеральним директором ДТЕК Київські Електромережі призначений керівник з 20-річним досвідом роботи в Європі – Маріс Куніцкіс. Колишній керівник підприємства Олександр Фоменко, який очолював багато років «Київенерго» та ДТЕК Київські електромережі, переведений на керівну роботу на Одещину.

За повідомленням прес-служби Київських електромереж, завданням на сьогодні є підвищити надійність столичних електромереж і якість клієнтського сервісу до європейського рівня. За словами пана Куніцкіса, зараз в Україні відбувається дуже важливий і відповідальний момент – запуск нового ринку електроенергії.

Клієнт виходить на перше місце, а головним завданням компанії стає задоволення його потреб. Електрокари, «розумні» лічильники і прості підключення до електромереж – наша реальність, – говорить Куніцкіс.

– Ми повинні швидко адаптуватися до нових викликів ринку. У компанії я зосереджуся на системній цифровізації управління інфраструктурою, підвищенні надійності електропостачання та якості обслуговування клієнтів, підкреслив Маріс Куніцкіс.

– ДТЕК системно працює над поліпшенням якості електропостачання. У Києві показник SAIDI тривалості перерв в електропостачанні в 4,5 раза нижче, ніж в середньому по Україні, – сказав гендиректор ДТЕК Мережі Іван Гелюх. 

Київ – перше місто, де карти електромереж стали доступні онлайн, а по установці «розумних» лічильників місто легко може конкурувати з великими областями. Під керівництвом Маріса ми маємо намір продовжити модернізацію енергетичної інфраструктури міста, застосувавши кращий європейський досвід, – коментує Іван Гелюх.

Маріс Куніцкіс почав свій кар’єрний шлях у 1999 році з посади рядового електрика Latvenergo VAS. У 2006 році став виконавчим директором Ризької комунальної служби Rīgas gaisma, а в 2008 року – її генеральним директором.

З 2010 по 2018 рік був членом правління і операційним директором Latvenergo (Латвія), а також заступником члена ради директорів Союзу електроенергетики EURELECTRIC, віце-президентом і членом правління Латвійської асоціації енергетиків і енергетичних конструкцій.

У 2018 році Маріс Куніцкіс приєднався до команди ДТЕК в ролі директора з розвитку ДТЕК Мережі. Г-н Куніцкіс відповідав за стратегічне планування, дослідження тенденцій у розвитку технологій і бізнесу операторів системи розподілу.

У шкільні роки я жив у Києві і ходив в школу на Дарниці. Я встиг полюбити місто, на моїх очах він виріс і перетворився в європейський мегаполіс. Моє щире бажання – створити в Києві систему енергопостачання рівня великої європейської столиці. Для цього я буду працювати з повною віддачею, – зазначив Маріс Куніцкіс.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ