Академічний ліцей працюватиме у дві зміни

image
24 Травня 2019, 15:10
Поділитися:

Фото Ірини Костенко

У Фейсбук поширилася інформація, що адміністрація Бориспільського Академічного ліцею відмовляється зараховувати учнів, які проживають на визначеній території обслуговування навчального закладу. Батьки обурювалися.

Суть проблеми

Головною проблемою стало зарахування дітей до 5-го класу. Бо планувалося набрати лише один новий 5 клас — він мав перейти у повному складі з іншого закладу із математичним спрямуванням, куди дітей зараховуватимуть на конкурсних засадах.

Це не сподобалося батькам, бо порушується принцип закріплення територій за навчальними закладами і діти, які проживають у сусідніх з ліцеєм будинках, можуть не потрапити до цього навчального закладу.

Конструктивна розмова

20 травня в Академічному ліцеї відбулася зустріч з батьками за участю заступника міського голови Миколи Корнійчука, начальника управління освіти та керівника Тетяни Павленко. Директор ліцею Оксана Пономарьова розповіла батькам про ситуацію із набором дітей.

«У тестовому режимі ми набрали 525 осіб. За півроку ми відпрацювали всі процеси. Планувалося нарощувати обсяги ліцею до 400 дітей на рік, — розповіла Оксана Пономарьова. — Перші класи змінили плани. Кабінетів початкових класів 12. Ми планували три класи на паралель, а подано заяв на зарахування — 272, із них 205 дітей, які мають право на першочерговість. Тож наступного навчального року буде 7 перших класів. Батькам необхідно бути готовими, що із 3-го класу діти навчатимуться в другу зміну. Других класів буде два: один вже навчається і додасться ще один. Ситуація з третіми класами простіша — 8 заяв до двох існуючих класів. Якщо буде потреба, сформуємо третій 4-й клас».

«Стосовно 5-х класів ми знайшли компроміс — відкриється два нових п’ятих класи. Заклад може проводити конкурс. Якщо кількість учнів буде більшою за потрібну, ми проводитимемо вступні іспити і 30 кращих будуть зараховані до математичного класу, решта — до звичайного», — повідомила Пономарьова.

Пропозицію батьки зустріли оплесками, бо вона знімає всі проблеми — дасть змогу дітям, які проживають на території, закріпленій за ліцеєм, потрапити до нього.

Згідно із цифрами, які озвучила директор, прогнозується, що станом на 1 вересня 2019 року в закладі будуть навчатися 1012 учнів. Проектна потужність закладу — 850 учнів в одну зміну, тож доведеться працювати у дві зміни. Але для цього, по-перше, потрібно знайти вчителів. За словами директора, в Борисполі вчитель початкових класів «на вагу золота». По-друге, необхідно підготувати всю інфраструктуру ліцею до роботи в дві зміни.

Оксана Пономарьова закликала батьків вирішувати усі проблеми разом, і допомагати один одному. Адже головна мета спільна — якісна освіта.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама