Аеропорт «Київ» скоротить 50% персоналу, щоб врятуватися від банкрутства

image
30 Червня 2020, 13:50
Поділитися:

Міжнародний аеропорт «Київ» розпочинає поетапне скорочення своїх співробітників на тлі глибокої кризи, в якій опинилася авіаційна галузь через пандемію коронавірусу, що сприяє різкому падінню авіаперевезень та зниженню пасажиропотоку.

Про це повідомили в пресслужбі аеропорту.

– Ми прогнозуємо повільне відновлення попиту на авіаперельоти і очікуємо повернення до докарантинного рівня лише за кілька років. Самостійно, без допомоги держави, столичному аеропорту не вижити. На жаль, нам доведеться скоротити 50% персоналу, в тому числі висококваліфікованих фахівців галузі. Аеропорт «Київ» об’єднує тисячі фахівців, які розвивають авіацію, на їх професійну підготовку витрачається не лише багато часу, але і значні кошти. Із сумом доведеться прощатися з кожним з них, адже у нас сформувалася відмінна команда, зазначив генеральний директор компанії «МАСТЕР-АВІА» Олег Левченко на зборах колективу аеропорту.

На цей час кожен підрозділ аеропорту «Київ» вирішує, кого зі співробітників звільнити і як оптимізувати роботу підприємства.

Загалом в аеропорту на двох підприємствах КП МА «Київ» і ТОВ «МАСТЕР-АВІА» – працює близько 2 тисяч осіб. У суміжних підприємствах, які співпрацюють з аеропортом, ще 8 тисяч співробітників.

Аеропорт «Київ» це другий за пасажиропотоком аеропорт України, це майже 3 млн пасажирів і 30 тисяч рейсів на рік. Це другий, за кількістю відрахувань до бюджету Києва, платник податків серед комунальних підприємств міста.

Нагадаємо, аеропорт «Київ» показав перший рейс після карантину.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ