Адвокат звинуватив телеканал “Погляд” в упередженості при висвітленні матеріалів справи

image
18 Лютого 2020, 15:40
Поділитися:

Дата публикации: 18 февраля 2020.

Олександр Курінський, адвокат, повідомив, що телеканал “Погляд” проігнорував його коментар після засідання апеляційного суду щоб штучно спотворити сюжет.

Олександр Курінський, який захищає інтереси Артема Томіна, замовника будівництва житлового комплексу “Utlandia” в Ірпені, розповів у власному блозі як телеканал “Погляд” висвітлює перебіг справи у вигідному для себе світлі. Раніше “Погляд” неодноразово ловили на брехні та маніпуляціях інформацією.

Олександр Курінський демонструє рішення суду на користь Артема Томіна та ЖК “Utlandia”

За словами адвоката Олександра Курінського, після засідання апеляційного суду, який фіксували журналісти “Погляду”, він наполіг на тому щоб дати власний коментар щодо перебігу справи. Журналістка погодилась, адвокат виклав власну позицію, але ввечері сюжет вийшов без коментаря адвоката. ЖК “Utlandia” була названа “Поглядом” житловим комплексом поза законом. У своєму блозі адвокат Олександр Курінський іронічно називає журналістів “Погляду” “найчеснішими”.

У своєму блозі адвокат Олександр Курінський іронічно називає журналістів

У соціальній мережі люди обурилися залякуванням інвесторів, які профінансували житло у ЖК “Utlandia”, однобоким сюжетом телеканалу “Погляд”. Користувачі соціальних мереж відмітили, що їм набридло дивитися сфальсифіковану інформацію.

Користувачі соціальних мереж відмітили, що їм набридло дивитися сфальсифіковану інформацію

Цікаво, що у сюжеті телеканалу “Погляд” в якості заявника про порушення до Державної архітектурно-будівельної інспекції знову фігурує очільник Ірпінського осередку громадської організаціїї “Стоп корупції” Дмитро Шапочкін. Представники цієї організації неодноразово втрапляли у скандали із хабарями, а також журналіст та блогер Василь Крутчак виклав на своїй сторінці на фейсбук матеріали про можливе збагачення керівників неприбуткової «Стоп корупції» Романа Бочкали та Богдана Хмельницького(Маданюка).

Дмитро Шапочкін тісно пов’язаний із Олексієм Зіневичем – власником “Погляду”

В Ірпені ГО “Стоп корупції” та її очільник Дмитро Шапочкін відомі своєю тісною взаємодією із Олексієм Зіневичем та його місцевими медіа “Погляд” та Ірпінь.ОНЛАЙН. Сам Олексій Зіневич особисто просив підтримати очільника місцевого осередку ГО “Стоп корупції” Дмитра Шапочкіна в нову Раду громадського контролю НАБУ.

В Ірпені ГО

Медіа, які належать Олексію Зіневичу, позиціонують себе борцями із незаконною забудовою, в той же час видання Детектор Медіа неодноразово звертало увагу на відверто замовний характер сюжетів ГО “Стоп корупції” та лобіювання саме інтересів забудовників. Не виключено, що ірпінськи сюжети також були замовними для подальшої дискредитації через ЗМІ місцевої влади у місті Ірпені або для шантажу забудовників.

Раніше Містоінформ писав, що ГО “Стоп корупції”, яке знімало сюжети про Ірпінь, виключено з Глобальної мережі журналістів розслідувачів (GIJN) через непрофесіоналізм і конфлікт інтересів.

Джерело: МИСТОИНФОРМ