Адмінцентром має бути Вишгород – Газета Вишгород

image
9 Липня 2020, 02:37
Поділитися:

У ході децентралізації північний регіон Київщини згідно з урядовим проектом набрав обрисів субрегіональної одиниці у складі чотирьох нині ще існуючих районів. І якщо по конфігурації майбутній мегарайон не викликає у громад претензій, то місцезнаходження його адміністративного центру стало справжнім каменем спотикання. Буча, Вишгород, Ірпінь, Бородянка?
Проектом визначено Бучу, хоча, на мою думку, столицею новоствореного району логічно має бути Вишгород. На відміну від колишнього дачного містечка Бучі, Вишгород, як існуючий районний центр, має розвинуту інфраструктуру. За 48 років існування Вишгородського району у місті побудовано адміністративні будівлі для функціонування влади, промислові майданчики для комунальних служб, адмінбудівлі для суду, військкомату і т. д. Вишгород має чудове сполучення як із столицею, так і з сусідніми районами, які будуть об’єднані в одну громаду.
У свій час існував проект перенесення адмінцентру Київської області зі столиці саме у Вишгород, навіть будівля була для обласної державної адміністрації та обласної ради — колишній філіал Московського державного будівельно-проектного інституту площею більше 9 000 квадратних метрів. На жаль, цей задум у силу різних причин не був реалізований.
Міська рада свою точку зору на розташування адмінцентру району чітко висловила — місто Вишгород. На жаль, місцева влада у межах своїх повноважень не в змозі вплинути на рішення уряду. Але все ж сподіваюся, що здоровий глузд має взяти гору над політичною кон’юнктурою.
Олексій МОМОТ

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород