Адміністративна реформа, нові райони і їх карта

image
9 Жовтня 2020, 15:50
Поділитися:


Шановні друзі. Пам’ятаєте, як 17 липня 2020 року Верховна Рада України прийняла Постанову № 3650 «Про утворення та ліквідацію районів»?

Тоді, посередині літа канув в лету старий, ще радянський адміністративний поділ з його майже півтисячею районів (490). Йому на зміну прийшов новий, прогресивний і 139 адміністративних «мега-районів» натомість. Всі інші Верховна рада ліквідувала.

Власне кажучи, сама реорганізація розпочнеться одразу після місцевих виборів 25 жовтня цього року. Разом з тим і швидше за все буде перехідний період, котрий триватиме до середини наступного, 2021 року.

Втім, на відміну від реформ карти так довго чекати не можуть. Не можуть собі дозволити, оскільки сучасна картографія – технологія оперативна. Тому ми вже розробили і презентуємо для вас карту нового адміністративного поділу України. Для того, щоб ознайомитися з нею потрібно:

RSS стрічки


RSS стрічки

  • Натиснути на третю іконку зліва («квадратик»)
RSS стрічки


RSS стрічки

  • Вибрати в меню розділ «Нові райони»
RSS стрічки


RSS стрічки

  • І ось вона — карта нових районів
RSS стрічки


RSS стрічки

З функцій:

  • По-перше, при наведенні на певний район ідентифікується його назва. Це зручно, оскільки швидко звикнути до «нових» кордонів навряд чи вийде. Припустимо, мешканцю Обухова, для якого його «мала батьківщина» простягнеться від Києва і до Черкащини.
RSS стрічки


RSS стрічки

  • По-друге, можна настиснути на назву області зверху і згрупувати всі райони в ній.
RSS стрічки


RSS стрічки

RSS стрічки


RSS стрічки

Що стосується всього іншого — звичайно, ця карта ще не фінальна версія. Станом на сьогодні її функціонал дещо обмежений і цілком відповідає принципу «дивися, але не чіпай».

Робота з картою нового адміністративного поділу для клієнтів буде доступна дещо пізніше. Ми працюємо над якнайшвидшим вирішенням цього питанням для нашого API Visicom і маємо всі підстави стверджувати про його успішне завершення в короткостроковій перспективі.

Читайте також:

Ми в соціальних мережах:





Source link