«АБВ… Збройний конфлікт в термінах»: У МТОТ презентували новий посібник

image
9 Липня 2019, 13:09
Поділитися:

8 липня 2019 року у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України презентували посібник «АБВ… Збройний конфлікт в термінах (путівник для України)».

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Інформаційне поле та медійний простір в Україні перенасичений різними, часом діаметрально протилежними, поняттями, думками та оцінками. Саме це і викликало потребу створити такий посібник, аби полегшити розуміння ситуації, яка на сьогодні склалася в Україні та за її межами.

У Міністерстві вирішили ініціювати розробку посібника на допомогу у роботі як журналістів і громадських діячів, так і державних службовців та політиків.

«Посібник містить роз’яснення термінологічної бази міжнародного гуманітарного права, але також до нього включено й нову термінологію щодо збройного конфлікту й російської військової агресії», – зазначив Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

Декілька спроб окреслити термінологію збройного конфлікту в Україні вже було, однак презентований посібник – це перша змістовна праця, яка базується на законодавстві України та документах Міжнародного гуманітарного права.

Вадим Черниш висловив сподівання, що посібник допоможе усім, хто так чи так працює з інформацією, комунікує з нашим суспільством, допомагає розібратися у складній термінології збройного конфлікту.

«Чим краще ми розуміємо, що відбувається і чому – тим швидше ми рухатимемось у напрямку розв’язання конфлікту і повернення стійкого миру, а також зможемо це просто та коректно пояснити суспільству», – підкреслив Вадим  Черниш.

Читайте також: У День родини столична влада привітала подружні пари, які прожили у шлюбі понад 45 років

Читайте також: У КМДА організували тур «Локаціями зйомок міні-серіалу «Chernobyl» у Києві»

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV