97-ий виборчий округ: ці кандидати мають шанси на перемогу

image
19 Липня 2019, 22:05
Поділитися:

Дочасні парламентські вибори відбудуться в Україні вже цієї неділі – 21 липня. По одномандатному округу №97 в бюлетені буде зазначено 20 кандидатів, але оскільки самовисуванець Олег Бойко відмовився від балотування, проти його прізвища в бюлетені буде стояти штамп «Вибув». Не секрет, що серед 19 кандидатів частина – «технічних», які беруть участь лише заради «відтягування» голосів від фаворитів виборних перегонів. Зважаючи на кілька «критеріїв» активності кандидатів у цій передвиборчій кампанії, «Трибуна-Бровари» визначила для себе ТОП-7 претендентів на крісло у парламенті.

Володимир Тимченко, 56 років, Радикальна партія Олега Ляшка

Як повідомляють мешканці ОТГ, голову Березанської об’єднаної громади Володимира Тимченка до виборчих перегонів у селах громади не бачили 8 місяців (від дня утворення ОТГ). Висувається керманич від Радикальної партії Олега Ляшка. У 2010 році був обраний депутатом Київської облради 6-го скликання від Партії регіонів.

Володимир Тимченко

Як повідомляє «Чесно», Тимченко не давав дозволу місцевим активістам і журналістам бути присутніми на сесіях міськради та вести відео- та фотозйомку, хоча засідання мають бути відкритими для всіх охочих.

У 2014 році він безуспішно балотувався як самовисуванець до ВРУ у 93-му окрузі, але набрав лише 0,15% голосів виборців.

У власності очільника Березанської громади – дві ділянки в с.Бзів, але обидві були арештовані ухвалою Голосіївського районного суду м.Києва 752/22060/16-ц, від 19.04.2017 через неповернення боргу в 50000 доларів.

Наразі кандидат активно їздить округом і проводить зустрічі з виборцями, про що звітує в соцмережах.

Володимир Нідзельський, 39 років, самовисуванець

Володимир Нідзельський народився на Черкащині, мешкає у Києві, працює в Нацполіції начальником управління захисту економіки в Київській області.

Дружина кандидата Нідзельська Леся працює в прокуратурі м. Києва – прокурор відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру прокуратури м. Києва.

Живе родина досить заможно: у 2018 році дружина купила Mercedes-benz GL-450 за 360407 грн. А раніше у 2015 році подружжя отримало 1 млн грн як подарунок у негрошовій формі від батька Лесі Нідзельської Мірошниченка Анатолія Віталійовича. Згідно з даними Youcontrol, останній досі перебуває серед засновників компанії, яка володіє ТРЦ у місті Христовка Донецької області (наразі Христовка знаходиться на окупованій території так званої ДНР).

Веде свою агітацію подібно до політичної партії «Слуга народу», але зазначає, що він «незалежний слуга».

Олег Кищук, 42 роки, самовисуванець

Як вказує у своїй аналітиці Рух «Чесно», перед президентськими виборами Олег Кищук постив агітацію у стилі Зе!команди. У партії «Слуга народу» від Кищука відхрестилися. На цих виборах від депутата-«батьківщинівця» відхрестилася вже і його політсила. І тепер він іде до ВРУ як самовисуванець.

На цих виборах Олег Кищук стартував із дочасною агітацією. Звідки у нього кошти для фінансування такої реклами, яка не оплачується з офіційного виборчого фонду, невідомо.

На минулих парламентських виборах (у 2014 р.) Олег Кищук програв Павлу Різаненку, набравши 7% голосів, і посів 3-тє місце. Після програшу наступного року Кищук подався до облради. Паралельно балотувався до Броварської райради, де вже був депутатом упродовж останніх 5 років, й отримав найвищий результат з-поміж однопартійців, але обрав облраду, де працює в бюджетній комісії.

До райради 2010 року він потрапив від «Фронту змін», і на сайті ЦВК був зазначений як безробітний. За 2 роки безробітний Кищук балотувався від Броварщини до парламенту, але свою кандидатуру з виборів зняв.

За оцінкою Руху «Чесно», Кищук був недоброчесним депутатом.

Так, ініціативна група громадян звинуватила його в незаконному привласненні землі в с. Княжичі. Про це йшлося на сайті Броварської РДА.

Окрім того, Кищук був помічником нардепа ВРУ VII скликання Костянтина Бондарєва (БЮТ), працював на платних засадах..

За повідомленнями місцевих ЗМІ, Олег Кищук брав участь у провокаціях проти журналістів під час революційних подій у Броварах. Згодом броварчани протестували під стінами ВРУ та урядової будівлі з вимогою не призначати Кищука головою Броварської РДА. Однак тодішній в.о. Президента Олександр Турчинов за два дні до президентських виборів таки підписав наказ про призначення Кищука головою РДА. Проте 13 вересня Олега Кищука звільнили з посади за розпорядженням вже колишнього Президента Петра Порошенка.

Марина Коваленко, 33 роки, ВО «Батьківщина»

Марину Коваленко висунула політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», після того, як зреклася депутата облради Олега Кищука. Коваленко, як і попередній кандидат, мешкає у столиці, працює директоркою ТОВ «СП «Трейдагропостач-2015», що вирощує зернові культури.

Обрана депутаткою Великодимерської об’єднаної громади Броварського району, де є членкинею земельної комісії.

У 2015 року Коваленко безуспішно балотувалася до облради від «Нашого краю», до якого увійшли екс-регіонали.

За даними Руху «Чесно», була помічницею-консультанткою на громадських засадах депутата-мажоритарника ВРУ 7-го скликання Руслана Сольвара, який зараз балотується в сусідньому 91-му окрузі.

Як відомо, батько пані Коваленко – Віктор Бойко – досить впливова особа, екс-очільник Держкомрезерву, а також перебував на посаді міністра екології і природних ресурсів в уряді Азарова.

Донести до виборців позицію партії та свою намагається через свою сторінку в Facebook, яку створила зовсім нещодавно – у червні поточного року.

Олег Іваненко, 40 років, Європейська солідарність

Олег Іваненко  намагається завоювати довіру виборців 97-го виборчого округу вдруге.

Іваненко був помічником представниці «Удару» Марії Іонової, яка є чинним депутатом від БПП.

Політик є засновником товариства людей з інвалідністю «Прагнення», членом Національної паралімпійської збірної з плавання.

Олег Іваненко

Починав політичну кар’єру пан Іваненко, як депутат Броварської міської ради від приватного сектора Старе  місто(67-й округ). Висувався у 2010 році від Української соціал-демократичної партії, входив до комісії з питань молодіжної політики та спорту. Був членом фракції «Партії регіонів», заяву про вихід написав у 2011 році.

Наразі Олег Іваненко – чинний депутат облради, обраний від БПП, проте попри висування від «Європейської солідарності» (політсила, яку очолює екс-президент Петро Порошенка), Олег Іваненко після президентських виборів вийшов із партії.

Як інформує Рух «Чесно», у перший рік своєї каденції у 10% питань Іваненко голосував опозиційно – проти або утримувався, 2017 року індекс його опозиційності становив 9,5%. Через пропускання засідань бюджетної комісії потрапив до лав кандидатів на відкликання. 

За даними «Чесно», хоча показник відвідуваності сесій в Іваненка нібито високий, політик не брав участі в голосуванні за 65% питань в облраді.

У 2012 році Іваненко конкурував в одному окрузі з чинним нардепом Павлом Різаненком як самовисуванець, набрав тоді менш ніж 8,5%.

Декларацію за 2018 рік Іваненко подав із запізненням у 3 місяці. Там, нарешті,  з’явилися відомості про житловий будинок, який перебуває в його користуванні ще з 1988 року, і який він попередні два роки не декларував, а лише два офісні приміщення.

Цікаво, що 2016 року Іваненко придбав автомобіль Mercedes-Benz GLS 400 4МАТІС того ж року випуску за більш ніж 2 млн грн. А 2018-го продав його Єгору Низовському за дуже заниженою ціною – лише 149 тис. грн, інформує «Чесно».

На заміну проданому кандидат у нардепи задекларував купівлю автівки такої самої марки Mercedes-Benz S 63 AMG 2008 року випуску за 230 тис. грн, хоча ринкова вартість авто цієї моделі в понад два рази вища.

Зазвичай в офіційних документах зазначають значно нижчу ціну для зменшення суми податків. Це поширена схема, коли авто купують за 149 тис. грн.

На окрузі Іваненко веде агітацію, зустрічається з виборцями, влаштовує свята і публікує звіти на своїй сторінці у Facebook.

Микола Галушко, 39 років, Слуга народу

Микола Галушко – кандидат від партії Президента. Раніше Галушко був довіреною особою кандидата на посаду Президента України Володимира Зеленського в цьому ж окрузі.

Микола Галушко з виборцями

Загалом про Галушка в мережі Інтернет інформації не багато. Зокрема відомо, що він – директор ПП «Галід», основною діяльністю якого є приватні охоронні служби. Фірма дісталася Галушку від батька, працівника МВС. Також відомо, що Галушко – колишній міліціонер, із 2001 по 2006 працював в УБОЗ ГУ МВС в Київській області. Журналісти «Трибуни» спробували з’ясувати в Микола Галушка достовірність інформації, що стосується звинувачень, які з’явилися на сторінках у мережі FB, у причетності його в 90-ті роки до організованого злочинного групування відомого кримінального авторитета «Савлохи», а також у влаштуванні в стані алкогольного сп’яніння бійки в нічному клубі Броварів, під час якої було поранено з пістолета одного з місцевих «авторитетів».

Однак після цього посилання стало не доступним – допис зник.

У інтерв’ю броварському місцевому виданню Галушко розповідає, що хоче в новому парламенті допомогти президенту «ламати стару і страшенно корумповану систему», при цьому зізнається, що не має політичного досвіду і ніколи не мав справи з державними та місцевими бюджетами.

Микола Галушко розлучений. У рішенні суду щодо розлучення Миколи Галушка з дружиною Тетяною (с№ 361/1235/17) зазначено, що «позивачка просить розірвати шлюб із відповідачем, мотивуючи тим, що їх сімейне життя не склалося через конфлікти, суперечки з відповідачем, нехтування відповідачем сімейними цінностями. З липня 2016 року шлюбні стосунки припинені, проживають окремо, спільне господарство не ведуть. Подальше збереження шлюбу вважає неможливим та таким, що суперечить її інтересам та інтересам їх спільної дитини». Проте наразі Тетяна у соцмережах запевнила, що у неї з колишнім чоловіком збереглися гарні стосунки і вона його підтримує.

На Facebook-сторінці  Микола Галушко  веде агітацію та звітує про зустрічі з виборцями.

Павло Різаненко, 44 роки, Голос

Народний депутат Павло Різаненко перемагав у 97-му виборчому окрузі двічі. Він один із 4-х нардепів, яких партія «Голос» висунула по мажоритарних округах. Про те, чому він обрав саме «Голос»,  про фракційну приналежність і безпартійність Павло Різаненко розповідає у відео на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

Як зазначають у «Чесно», політик має персональний сайт, який постійно оновлюється, регулярно звітує на сайті Верховної Ради, веде власну сторінку у Фейсбуці, де також постійно звітує про свою роботу.

Регулярні звітування відбуваються і перед громадою.

Окрім цього, вказують у «Чесно», у нардепа зразкова відвідуваність сесій і він є одним із небагатьох депутатів, які підтримали всі п’ять законів: про фінансування партій з державного бюджету, про антикорупційний суд, про Виборчий кодекс (у першому та другому читаннях), про створення НАБУ та про скасування загального прокурорського нагляду.

Свою громадську діяльність він розпочав у 2010 році як депутат Броварської міськради від партії «Сильна Україна», звідки вийшов менш ніж за рік. Був позафракційним депутатом.

У 2011 році Павло Різаненко очолив ГО «Прозоре суспільство», у 2012-му – ГО «Громадський захист Київщини».

У 2012 році Різаненко переміг на парламентських виборах від політичної сили «Удар» (до партії не вступав). У 2014 році Віталій Кличко, як лідер «Удару», підтримав кандидатуру Петра Порошенка. Саме через це усі депутати «Удару» на дострокових виборах того ж року балотувались до парламенту від БПП (проте до лав партії не вступали). Тоді Павло Різаненко вдруге здобув перемогу.

Через неучасть у виборах партії «Удар», цього разу Павло Різаненко балотується від партії «Голос». У свою чергу рух «Чесно» зазначає, що «відтягувати» голоси в Різаненка може депутат облради Олег Іваненко, якого висунула партія «Європейська солідарність» (БПП).

Павло Різаненко веде кампанію в соцмережах, зустрічається з виборцями.

Нещодавно на Facebook-сторінці Павла Різаненка з’явився допис про те, що конкуренти знищили майже 90% його зовнішньої реклами.

Нагадаємо, 21 липня виборці отримають два бюлетені з партійними списками (багатомандатний округ) та кандидатами-мажоритарниками (одномандатний округ).  У бюлетені по загальнодержавному виборчому округу буде 22 партії. По одномандатному округу №97 в бюлетені буде зазначено 20 кандидатів.

Фото  із офіційних сторінок кандидатів у FB

Джерело: Трибуна Бровари