925 учнів Яготинської школи навчатимуться в капітально відремонтованій та утепленій школі

image
20 Липня 2021, 19:11
Поділитися:

В м. Яготин Київської області триває капітальний ремонт НВК «Спеціалізована школа – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2», в якій навчається понад 925 учнів.

Навчальний заклад ремонтують у межах програми Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”. Роботи планують завершити протягом 2021 року.

Яготинський НВК це одна будівля, яка складається із двох корпусів, перший триповерховий – побудовано у 1961 році, новий має два поверхи та був добудований  у 1979 році.

«Капітальний ремонт школи розпочали завдяки участі у «Великому будівництві». Він дозволить створити комфортніші умови для навчання дітей та роботи педагогів. А ще впровадження заходів з енергозбереження дасть економію споживання енергетичних ресурсів, яка складе майже 56%. Як результат отримаємо економію бюджетних коштів у розмірі 25%», – зазначив голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Вартість проєкту становить 16,4 млн грн. Кошти на реалізацію проєкту у 2021 році передбачено з обласного бюджету у сумі 13,1 млн грн, решта 3,3 млн грн – з Яготинської міської об’єднаної територіальної громади. У поточному році з обласного бюджету вже фактично профінансовано 4,5 млн грн.

Здійснюється наступний комплекс робіт: утеплення фасадів, заміна та утеплення покрівлі, заміна вікон та дверей, утеплення цоколю та оздоблення, влаштування ганків, козирків, утеплення горища.

 

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація