900 тисяч для Бориспільської ДЮСШ і 500 тисяч на будівництво спортоб’єкта

image
28 Лютого 2020, 12:53
Поділитися:

Будівля Бориспільської дитячо-юнацької спортивної школи (ДЮСШ), якій понад 47 років, потребує оновлення і реконструкції.

25 лютого під час обговорення питання №4 шістдесят дев’ятої сесії Бориспільської міської ради Про внесення змін до рішення міської ради від 17.12.2019 «Про міський бюджет Борисполя на 2020 рік» директор ДЮСШ Михайло Шкоруп запропонував внести в бюджетну програму ремонт холу приміщення.

«Бориспільську спортивну школу відвідує 890 дітей, тут працюють 13 спортивних секцій. А приміщення майже аварійне. Невже наші діти не заслуговують на краще?» — звернувся Шкоруп до депутатів.

Міський голова Анатолій Федорчук сказав коротко: «Шукайте гроші на ремонт».

Позицію директора спортшколи підтримав депутат Ігор Шалімов, зазначивши, що кошти на ремонт ДЮСШ дійсно потрібні, і їх потрібно виділити в цьому році.

«Моя пропозиція – перерозподілити гроші, що виділені на ремонт дороги вул. Паркової, на капітальний ремонт спортивної школи (йдеться про 900 тис. грн – ред). Будівлі майже 50 років, і її потрібно ремонтувати й думати про безпеку і комфортні умови для наших дітей. Я вважаю, що доцільніше буде використати кошти не на дорогу, а на спортшколу.  Що стосується ремонту вулиці Паркової, то там нормальна дорога. А якщо так потрібен ремонт, то депутат округу може відремонтувати її депутатськими коштами», — сказав Шалімов.

Обранці погодилися з пропозицією Шалімова. Проте обговорення перетворилося на дискусію. Депутат Євгеній Боженко кричав з трибуни Михайлу Шкорупу: «Мені за вас соромно!» і закликав не голосувати за ремонт школи, бо ремонт вулиці з кількома будинками вважав важливим. Шкоруп у відповідь нагадував, що діти Боженка, як і сам він, теж відвідують спортшколу.

Але у підсумку депутати схилися до пропозиції Шалімова. Рішення з цією правкою до бюджету було прийнято 19 голосами «так». На ремонт спортшколи буде виділено 900 тис. грн у 2020 році.

«Спасибі Шалімову за підтримку»

«Вісті» поцікавилися у Михайла Шкорупа його враженнями від голосування за ремонт ДЮСШ.

«Я радий, що пропозицію Ігоря Шалімова колеги підтримали і вдячний йому, що зумів переконати зал. Але неприємно вразило, що проголосувало лише 19 депутатів, адже йдеться про комфорт наших дітей. Правда, після сесії мені телефонували депутати, які голосували проти, і вибачалися», — розповів Шкоруп.

На запитання, на що саме планується витратити виділені кошти, директор спортшколи відповів, що зроблять підлогу в холі закладу, встановлять нові двері, обладнають пандус, відремонтують туалети тощо.

Басейн, за словами Шкорупа, після ремонту відкриється 3 березня.

Будуватимуть новий спортивний об’єкт

Також Ігор Шалімов нагадав присутнім на сесії, що Бориспіль давно потребує нової спортшколи.

Щоб реалізація не затягнулася на роки, запропонував розробити такий проект, щоб можна було будувати заклад секціями.

«Я розумію, що будівництво сучасної спортшколи з просторими залами, басейном та кортами коштуватиме 250-300 млн грн, а це для бюджету непідйомна сума. Політична фракція «Наш край» пропонує будівництво закладу в дві-три черги, секціями. При цьому одразу проектувати єдиний комплекс, щоб були центр туризму, секції баскетболу, волейболу, боротьби тощо», — виступив Ігор Шалімов.

Також він нагадав, що наші борці, які завойовують медалі на престижних змаганнях, тренуються сьогодні в підвалі, в приміщенні бомбосховища і таких прикладів багато.

У результаті спільним сесійним рішенням було виділити 500 тис. грн із міського бюджету на розробку проекту нового сучасного об’єкту спортивної інфраструктури, який планується зводити на земельній ділянці, що на території міського Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді (поблизу колишньої школи №2).

Наголошувалося, що повноцінна спортивна школа на тій території не поміститься, тому офіційний Бориспіль обмежився рішенням про спорудження меншого спорт­об’єкту.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама