74 ліфти можуть вимкнути через заборгованість мешканців – ЖЕК-4

image
21 Червня 2019, 19:47
Поділитися:

«Київобленерго» може відімкнути від електропостачання усі ліфти в будинках, які обслуговує ЖЕК-4. Статися це може вже після 28 червня, якщо в комунальному підприємстві не назбирають грошей для оплати послуг за цей місяць. У «Київобленерго» ситуацію не коментують, посилаючись на комерційну таємницю.

Днями на під’їздах багатьох багатоповерхівок, які обслуговує ЖЕК-4, розвісили повідомлення про заборгованість комунального підприємства перед ПрАТ «Київобленерго» та ТОВ «Київська обласна ЕК» на суму в 172 492 грн, а також – перелік боржників по кожному з під’їздів.

Такі оголошення розвішані на багатьох будинках, які обслуговує ЖЕК-4

Перелік боржників в одному з будинків на 108 квартир

Начальник ЖЕК-4 Олександр Кабзюк підтвердив, що оголошення поширює їхнє комунальне підприємство, а також розповів подробиці проблеми. З його слів, люди масово перестали платити із квітня цього року. Через це ЖЕК-4 ледве назбирав і сплатив енергетикам переказ за травень. Та чи вистачить грошей на червень, наразі невідомо.

Комунальне підприємство мусить перерахувати гроші за послуги цього місяця до 28 червня. Однак, якщо грошей буде недостатньо, ЖЕК-4 фізично не зможе здійснити переказ. У такому випадку «Київобленерго» може вимкнути енергопостачання ліфтів. Подібні відімкнення двох будинків, які обслуговує ЖЕК-4, у минулому вже траплялися, каже Олександр Кабзюк.

Олександр Кабзюк

Причому, як зазначає керівник комунального підприємства, борги у різних будинках дуже різні. В одних – це 5 тис. грн, в інших – 50 тис. грн. Рекордсменом є гуртожиток по вул. Михайла Грушевського, 1, який заборгував 120 тис. грн. Загалом борг людей перед ЖЕК-4 за весь час становить 1,1 млн грн. А відсоток проплати на зараз – 75-85 %.

Та це не означає, що РЕМ вимикатиме саме найбільших боржників, говорить Олександр Кабзюк. З його слів, договір ЖЕК-4 на послуги від енергетиків складений один на всі будинки, тож «Київобленерго» може діяти рандомно: зупиняться одразу всі 74 ліфти, які обслуговує ЖЕК-4, або ж частина з них.

Тим часом у ПрАТ «Київобленерго» відмовились надавати будь-яку інформацію щодо ситуації, яка склалася. Начальник Броварського районного підрозділу електричних мереж ПрАТ «Київобленерго» Юрій Слива зазначив, що це є комерційною таємницею, яку їхня служба не розголошує.

Джерело: Трибуна Бровари