73% жителів області підписали декларації з сімейними лікарями

image
21 Березня 2019, 19:56
Поділитися:

В Київській обласній державній адміністрації за участі очільника ОДА Олександра Терещука, заступника голови Алли Арешкович, керівного складу і начальників структурних підрозділів департаменту охорони здоров’я, головних лікарів лікувально-профілактичних закладів області, керівників медичних навчальних закладів відбулося засідання колегії Департаменту охорони здоров’я.

На колегії було підведено підсумки роботи галузі охорони здоров’я області за 2018 рік та визначено напрямки роботи на 2019 рік.

Київщина успішно пройшла перший етап медичної реформи та має 7-й результат серед регіонів України по відсотку укладених декларацій і 6-й – по кількості. На сьогодні декларації з сімейними лікарями підписали 73% жителів області. Усі медичні заклади, які надають первинну медичну допомогу автономізовані. З 1 січня 2019 року 39 медичних закладів первинної медичної допомоги області уклали договори з Національною службою здоров’я України про фінансування медичних послуг за програмою медичних гарантій пацієнтам. За січень-березень вони отримали виплату на фінансування медичних послуг у розмірі 195 608 705 грн.

Серед основних завдань: завершення автономізації закладів охорони здоров’я вторинної ланки в районах та містах; проведення автономізації закладів охорони здоров’я третинної та спеціалізованої ланки закладів медицини Київської обласної ради; комп’ютеризація кабінетів сімейних лікарів, лікарів-спеціалістів, підключення до електронної системи охорони здоров’я e-health; закупівля медичного обладнання та телемедицини для реалізації урядової програми «безкоштовна діагностика» та інші.

Також до кінця першого півріччя 2019 року заплановано завершення будівництва 11 з 17-ти амбулаторій сімейної медицини на виконання програми Президента України «Медична реформа в сільській місцевості». Відкриття 2 амбулаторій відбулося на минулому тижні у Вишгородському районі, ще 4 будуть незабаром відкриті.

Під час засідання кращих працівників галузі було відзначено почесними грамотами та подяками голови Київської обласної державної адміністрації.

«Сьогодні медична реформа на Київщині йде впевненими кроками. Особливо приємно, що якісні медичні послуги реально почали відчувати мешканці села. І ми  маємо продовжувати започатковані Президентом та Урядом зміни. Створення комфортних умов для роботи працівників галузі, достойне фінансове забезпечення, покращення якості надання медичних послуг населенню – ось ті завдання, які стоять перед владою сьогодні», – наголосив Олександр Терещук.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація