70% опіків тіла: задля екстремального фото на станції «Бобрик» підліток заліз на сітку під напругою

image
25 Червня 2019, 16:04
Поділитися:

14-річного школяра із с. Шевченкове вразило струмом, коли він задля екстремального фото заліз на захисну сітку над пішохідним мостом залізничної станції «Бобрик». Металеві опори під контактним кабелем, за які ухопився підліток, були під напругою у 27 000 Вольт, повідомляє Головне управління Національної поліції в Київській області.

Як інформують правоохоронці, після контакту з металевими опорами стався електричний розряд, у результаті чого тіло та одяг хлопця спалахнули. На щастя, поряд були його однокласниці. Одна з них одразу кинулася гасити товариша футболкою, викликала швидку та зателефонувала своєму батькові, який терміново приїхав і забрав школяра в лікарню на власному автомобілі.

По дорозі, у с. Рудня, підлітка із численними опіками передали бригаді «екстреної» допомоги. У медичній службі повідомили, що виклик отримали 25 червня о 2 год 40 хв. У хлопця був шоковий стан, значні опіки тіла ІІ та ІІІ стадії внаслідок враження електричним струмом, обвуглена верхня кінцівка.

Як пізніше з’ясували правоохоронці, постраждалий зателефонував двом подругам і запропонував прогулятися. Дівчата просили його не підійматися на небезпечну висоту та хлопчина не послухався.

За не офіційно інформацією, підліток перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Спочатку хлопець із 70% опіками тіла та шоком I ступеня перебував у броварській реанімації. Наразі підлітка транспортовано до опікового центру м.Київ.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року 14-річного броварського  школяря  Євгена Агабекова вдарило струмом на місцевому вокзалі, коли він виліз на вагон, щоб зробити селфі. Термічні опіки ІІ-ІІІ ступенів уразили 55 % його тіла. Тоді мало хто вірив, що хлопець виживе. Та завдяки зусиллям небайдужих, за 8 днів було зібрано 70 тис.доларів, що дозволило спеціальним літаком відправити Євгена на лікування до Бостона. 26 березня хлопець повернувся додому  живий і, фактично, здоровий. Як розповів Євген журналістам  «Трибуни», друг його взяв «на слабо», тож, щоб довести, що він не боягуз, і поліз робити селфі на електропотяг.

Джерело: Трибуна Бровари