7 грудня – день місцевого самоврядування і цивільної авіації | Трибуна

image
7 Грудня 2019, 10:53
Поділитися:

Принаймні дві дати відзначають в Україні та світі 7 грудня. Цього дня на рівні ООН встановлений Міжнародний день цивільної авіації. Тим часом на рівні України сьогодні святкують День місцевого самоврядування.

Міжнародний день цивільної авіації був встановлений ООН у 1996 року. 7 грудня для святкування було обране не випадково – саме цього дня виповнилось 52 роки з моменту підписання міжнародної конвенції про цивільну авіацію в Чикаго, США.

Святкування ставить за мету інформувати громадськість про внесок цивільної авіації в соціальний і економічний розвиток держав-членів ООН, а також про унікальну роль Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) в об’єднанні зусиль країн для створення високошвидкісної глобальної транспортної мережі на службі всього людства.

День місцевого самоврядування офіційно встановили в Україні, «…враховуючи велике значення місцевого самоврядування для розвитку народовладдя, демократизації суспільних відносин та зміцнення української державності…»

Дату затвердили указом президента Леоніда Кучми від 2000 року. Рівно за 10 років перед тим, 7 грудня 1990 року, Верховна Рада ухвалила закон «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари